אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים
מתכנני הריון: כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון?
  מספר חודשים.
  עד שנה.
  מעל שנה.
  מעל שנה והתחלנו טיפולי פוריות
      תוצאות

קובה סלק אדום

מידע כללי
כותב המתכון:
שף עופר מעוז, מגזין "דרך האוכל"
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
מאכלי עדות - כורדיסטן
מספר מנות:
30
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
שעתיים וחצי
מרכיבים
* לבצק:
* 1/2 ק"ג סולת או 2 כוסות אורז מעורב עם 1 כוס בורגול
* 1/2 כוס פירורי לחם או קמח מצה
* 1/2 כפית מלח
* 2 כוסות מים פושרים
* למלית:
* 350 גר' בשר רזה קצוץ דק או טחון
* 1 בצל בינוני קצוץ דק מאוד
* חופן פטרוזיליה קצוצה דק
* פלפל שחור טחון
* 1 כפית מחוקה מלח
* 1 כף שמן
* למרק:
* 3 כפות שמן
* 1 בצל בינוני קצוץ
* 1 ליטר מים
* 2 סלק אדום בינוני, מקולף וחתוך גס
* 2 כפות סוכר
* 2 כפיות מלח
* 1 כפית אבקת מרק עוף
* מיץ משני לימונים גדולים
* 1 סלק אדום גדול, מבושל במים, מקולף ומגורד גס
הוראות הכנה
המרק:
1. בסיר גדול בעל תחתית כבדה מחממים שמן ומאדים בו את הבצל הקצוץ עד שנעשה שקוף.

2. מוסיפים את המים, הסלק, הסוכר, המלח, אבקת המרק ומיץ הלימון. מרתיחים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. טועמים ומשפרים תיבול.

הבצק:
3. מערבבים את חומרי הבצק היבשים ומוסיפים את המים בהדרגה תוך לישה מתמדת עד ליצירת בצק דביק (ייתכן שלא תזדקקו לכל כמות המים). מניחים לבצק לנוח כחמש דקות ובודקים את צמיגותו. אם הוא דביק מדי - מוסיפים מעט סולת, ואם הוא יבש מדי - מוסיפים מים עד לקבלת בצק רך וגמיש ונוח לעיבוד.

4. מחלקים את הבצק ל-30 יחידות שוות בגודלן. מכסים במגבת ונותנים לנוח.


5. מערבבים את כל חומרי המלית.

ההרכבה:
6. נוטלים כדור בצק ובעזרת ידיים רטובות יוצרים בו גומה. דפנות הכופתאה צריכות להיות דקות אך לא דקות מדי, פן ייקרעו. מניחים במרכז הכופתאה כפית מלאה מן המלית וסוגרים את הכופתאה על ידי צביטת הבצק והצמדת שולי הכופתאה אלה לאלה. נוצרת כופתאה בעלת צורה לא מוגדרת.
מרטיבים שוב את הידיים ומגלגלים את הכופתאה בין הידיים עד ליצירת כדור קובה ממולא.

7. מניחים את הכדורים על מגש רטוב מעט. כשכל הכדורים מוכנים, מחליקים אותם בזהירות לסיר המרק הרותח. מדי פעם בוחשים בכף עץ על מנת למנוע הידבקות של הכדורים לתחתית הסיר.

8. מכסים את הסיר, מנמיכים האש למינימום ומבשלים כעשר דקות בלבד.

9. מוסיפים את הסלק המבושל והמגורר ומבשלים עוד דקה בדיוק עד שהמרק הופך סגול עז.

* מגישים מייד בצלחות עמוקות כארבע כופתאות לכל סועד עם המרק והירקות.

טיפים:
- המרק צריך להיות חמצמץ עם רמז למתיקות. יהודי בגדאד מכינים מרק זה בגירסת חמוץ מתוק של ממש. אם חשקה נפשכם בגירסת החמוץ מתוק הוסיפו סוכר ולימון על פי טעמכם האישי.
- קובה טובה אוכלים "אל דנטה", כמו פסטה טובה. בישולו יתר על המידה תניב כופתאות רכרוכיות ומתפוררות.
- ניתן להכין כמות גדולה של קובה ולהקפיא לפני הבישול. כשמתחשק כל שנותר הוא להכין מרק ולהחליק פנימה את הכופתאות הקפואות - זמן הבישול שלהן יתארך בדקה עד שתיים לכל היותר.
- סולת ובורגול גסים יותר מקמח חיטה, ועל כן יש לתת לבצק העשוי מהם לנוח על מנת לספוג את המים ולהניב בצק אחיד, גמיש ונוח לעבודה.