אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים
מתכנני הריון: כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון?
  מספר חודשים.
  עד שנה.
  מעל שנה.
  מעל שנה והתחלנו טיפולי פוריות
      תוצאות

בצל ממולא

מידע כללי
כותב המתכון:
שף עופר מעוז, מגזין "דרך האוכל"
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
ירקות - ירקות ממולאים
מספר מנות:
5
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
כשעתיים + בישול ממושך
מרכיבים
* 4-5 בצלים ענקיים
* למלית:
* 1 כוס אורז
* 1 בצל בינוני קצוץ
* מיץ מחצי לימון בינוני
* 1 כפית מלח
* 1 עגבניה בשלה וקלופה, קצוצה דק
* 1 כף שמן
* 1 כפית סוכר
* פלפל שחור גרוס
* 100 גר' בשר רזה קצוץ או טחון (לא הכרחי)
* חופן פטרוזיליה קצוצה דק
* לרוטב:
* 2/3 1 כוסות מים + 1 כפית אבקת מרק עוף
* 2 כפות שמן
* 1 כפית רסק עגבניות
* 1 כפית מלח
* 1 כפית סוכר
הוראות הכנה
1. מקלפים את הבצלים וקוטמים את הגבעול והשורשים ליצירת שני בסיסים רחבים.

2. חורצים בבצלים חריץ אחד עמוק מכיוון הגבעול לכיוון השורש.

3. טובלים את הבצל למשך שתיים-שלוש דקות בסיר עמוק מלא מים רותחים עד שהוא מתחיל להתרכך.

4. מסירים מעל גוף הבצל את הגלדים שהתרככו בזריזות ובעדינות (זהירות לא לקרוע). חוזרים על התהליך, עד שבידינו כמה שיותר גלדי בצל רכים ונוחים למילוי.

5. מערבבים היטב את כל החומרים למלית.

ההרכבה:
6. מרפדים תחתית סיר בינוני עם מכסה תואם בשאריות הבצלים.

7. לוקחים ביד אחת גלד בצל ומניחים בו כף מלאה מן המלית, סוגרים מעל את שני קצוות הגלד ומהדקים היטב.
מניחים בסיר כשקצהו החופף של הגלד הסוגר את הבצל נח למטה (באופן זה לא יאפשר המשקל של הבצלים את פתיחתם ושפיכת תוכנם במהלך הבישול).

8. חוזרים על התהליך עד לסיום המלית, תוך ציפוף הבצלים הממולאים זה ליד זה. אם נשארים מלית או בצלים - מפזרים אותם מלמעלה.

9. יוצקים את הרוטב מלמעלה ומרתיחים את הממולאים על אש בינונית-נמוכה.

10. לאחר הרתיחה מעבירים את הסיר הסגור הרמטית לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 120 מעלות למשך ארבע שעות לפחות או בחום של 100 מעלות למשך לילה שלם (ניתן גם להשאיר על פלטה חשמלית למשך לילה).

* לפני ההגשה רצוי להמתין כ-20 דקות על מנת לתת לממולאים להתייצב. מוציאים בזהירות בכף מחוררת (הבצלים רכים מאוד - יש להשתדל שלא לקרוע אותם).