אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

סמבוסק

מידע כללי
כותב המתכון:
מערכת דוקטורס
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
דברי מאפה - מאפים שונים
מספר מנות:
20 - 30
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
20 דקות + 45 דקות תפיחת הבצק
מרכיבים
* בצק:
* 3 כוסות קמח מנופה
* 1 אבקת אפייה
* 1 כף שטוחה של שמרים יבשים
* 1 כפית מלח
* 1 כפית סוכר
* 2 כפות שמן
* 1 כוס מים פושרים
*
* מלית:
* 1/2 ק"ג בשר טחון
* 2-3 בצלים בינוניים
* 1 כפית בהרת
* 1 כפית מלח
* 1 כפית כמון
* 50- 70 ג"ר צנוברים
* שמן לטיגון
* תבלינים לפי הטעם
הוראות הכנה
בצק:

1. מערבבים את כל החמרים מלבד המים, השמן והשמרים
2. מערבבים את המים יחד עם השמרים והשמן ומוסיפים לתערובת
3. לשים עד לקבלת בצק אחיד
4. מניחים לתפיחה 3/4 שעה

מלית:(במחבת גדולה)

1. קוצצים בצל ומטגנים אותו עד שהוא הופך להיות שקוף(על אש גדולה)

2. מוסיפים את התבלינים והצנוברים ומטגנים אותם קלות יחד עם הבצל

3. מוסיפים את הבשר תוך כדי ערבוב ומעיכה עם מזלג( למנוע גושים)

4. לכסות (לאחר שהתערובת ללא גושי בשר) למשך 10 דקות על אש
קטנה.

אופן ההכנה:

1. קורצים עיגולים ומשטחים אותם במערוך מוסיפים מהמלית במרכז
וסוגרים אותם היטב היטב
2. מטגנים בשמן עמוק

רצוי לאכול עם המון סלטים, הרבה יותר טעים !!

סמבוסק מוגש עם מגוון סלטים לאחר צום יום הכיפורים בעדה הסורית...

בתאבון