אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים
מתכנני הריון: כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון?
  מספר חודשים.
  עד שנה.
  מעל שנה.
  מעל שנה והתחלנו טיפולי פוריות
      תוצאות

לזניה חצילים וגבינות

מידע כללי
כותב המתכון:
מורן בנש
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
פסטות - לזניה
מספר מנות:
4
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
שעה וחצי
מרכיבים
* 1 חבילה עלי לזניה
* 1 חבילה גבינה לבנה, גבינה לאפיה ולבישול
* 1/2 קילוגרם גבינה צהובה, מוצרלה מגורדת או פיצרלה
* 1 כוס חלב
* 2 יחידות ביצה
* 2 יחידות חצילים
* לפי הטעם שמן זית
* 250 גרם רסק עגבניות
* 2 יחידות עגבניה
* 2 יחידות שן שום כתושה
* לפי הטעם בזיליקום טרי, קצוץ
* לפי הטעם מלח
* לפי הטעם פלפל שחור
* לפי הטעם פפריקה מתוקה, או חריפה
הוראות הכנה
1.לפרוס את החציל לפרוסות דקות, לטגן עד השחמה ולהניח על נייר סופג.
2.לערבב את הגבינות עם הביצים והחלב ולתבל במעט מלח ופלפל שחור או תערובת פלפלים(אדום,ירוק,שחור)
3.לשמן תבנית ולהניח שכבות של דפי לזניה, מעליהן למרוח שכבה נדיבה מתערובת הגבינה ולפרוס את החצילים ושוב,שכבת דפים,תערובת גבינה ושכבת חצילים וחוזרים על הפעולה עד שנגמרים דפי הלזניה.
מכניסים לתנור לחום בינוני במשך 20-25 דקות.
4.הכנת רוטב העגבניות. מעט שמן זית במחבת,מטגנים קלות את שיני השום, מוסיפים את הרסק והעגבניות המרוסקות,מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה,מוסיפים מלח,מעט פפריקה חריפה ובזיליקום טרי קצוץ ומדללים במים רותחים לפי הצורך.
* יש לצקת כמות נדיבה של רוטב על פרוסת הלזניה לפני ההגשה
* לתערובת הגבינות אפשר להשתמש בכל גבינה שיש בבית(החל מקוטג' עד עיזים)