אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים
מתכנני הריון: כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון?
  מספר חודשים.
  עד שנה.
  מעל שנה.
  מעל שנה והתחלנו טיפולי פוריות
      תוצאות

צלי בקר בפטריות

מידע כללי
כותב המתכון:
אלעד
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
בשרים - צלי בקר
מספר מנות:
4
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
שעתיים
מרכיבים
* 1 קילוגרם בשר בקר, צלי בקר מופשר
* 2 חבילות פטריות שמפניון
* 1 כוס יין אדום יבש
* לפי הטעם פלפל שחור
* לפי הטעם מלח
* 2 כפיות פטרוזיליה, קצוצה
* 1 גבעול סלרי, לקצוץ את העלים בלבד, את הגבעול עצמו לחתוך לפרוסות
* 2 כפיות בזיליקום טרי
* 1 כפית חרדל, גרגירי חרדל
* 2 יחידות עלי דפנה, קצוצות
* 8 גבעולי פטרוזיליה, שלמים
* 8 יחידות עלי דפנה, שלמים
* 1 יחידה בצל
* לפי הטעם שמן
* 2 כפות קמח
הוראות הכנה
1. מערבבים את כל עשבי התיבול בקערה, למעט הפטרוזיליה השלמה, עלי הדפנה השלמים, וגבעול הסלרי.
2. מחממים שמן בסיר גדול או במחבת עמוקה. שהשמן רותח, מכניסים את הבשר ומשחימים אותו מכל צדדיו. ממליחים ומפלפלים. מוציאים את הבשר ומכניסים לכלי שומר חום.
3. באותו הסיר משחימים את הבצל. מטגנים את הפטריות. מוסיפים את היין, הבשר, ותערובת עשבי התיבול ומבשלים במשך 20 דקות.
4. מחממים את התנור ל- 190 C, חום מלמטה ולמעלה (אם קיימת אופציה כזאת).
5. מעבירים את הבשר, עם כל מה שיש בתוך הסיר לכלי שומר החום. חותכים 8 חתכים לאורך הבשר ומכניסים את הפטרוזיליה השלמה, עלי הדפנה השלמים, וגבעול הסלרי.
6. אופים את הבשר עד שיגיע ל 77 מעלות C (או 90 דקות) עם ניר אלומיניום.
7. מכינים את הרוטב: בסיר קטן מבשלים את הרוטב שנוצר עד שנשאר רק 2/3 מהרוטב. מוסיפים לאט את הקמח עד שנוצר רוטב סמיך.

* גיוונים:
1. אפשר להשתמש גם בפטריות חורש, או פורטבלה.
2.אפשר להוסיף כפית תימין יבש או כפית רוזמרין יבש.
* אין לאפות את הבשר עם המכסה של הכלי או בסיר.