אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

דגים חריפים בסגנון מרוקאי

מידע כללי
כותב המתכון:
מירית ביטון
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
דגים ומאכלי ים - דגים מבושלים
מספר מנות:
4
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
שעתיים וחצי
מרכיבים
* 1/2 חבילה דג נסיכת הנילוס
* 1 חבילה גרגרי חומוס
* 1/2 יחידה גמבה, פרוסה לרצועות
* 3 יחידות פלפל אדום חריף
* 1/2 יחידה עגבניה, פרוסה
* 1/2 חבילה פטרוזיליה, קצוצה דק
* 1/2 חבילה כוסברה, קצוצה דק
* 6 יחידות שן שום
* 3 כפות שמן
* לפי הטעם מלח
* 1 כף פפריקה מתוקה
* 3 כפות פפריקה חריפה
* לפי הטעם חומץ
הוראות הכנה
1.את הדג פורסים לרצועות עבות ומשרים אותו במלח וחומץ כשעה וחצי.
2.לאחר שעה וחצי שוטפים היטב את הדג ומניחים בצד.
3.בסיר גדול ורחב המיועד לבישול דגים מרוקנים את קופסת גרגירי החומוס (כמובן לאחר שנשטפו טוב טוב במים).
4.מוסיפים את הכוסברה והפטרוזיליה הקצוצים לתוך הסיר.
5.מוסיפים את העגבניה הפרוסה והגמבה ברצועות לתוך הסיר. מוסיפים את הפלפלים החריפים ומעליהם את הדגים בצורה מסודרת, לא אחד על השני.
6.מוסיפים את השמן.
7.מוסיפים את כל התבלינים, זורקים על הכל את שיני השום המקולפות ומוסיפים מים.
8.בעזרת כף היד לוחצים את הדגים כלפי פנים הסיר ודואגים שהמים יעלו מעלה והתבלינים יציפו את הסיר.
9.מניחים על אש נמוכה שהתבשיל יתבשל כ- 50 דקות.