אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים
מתכנני הריון: כמה זמן אתם מנסים להיכנס להריון?
  מספר חודשים.
  עד שנה.
  מעל שנה.
  מעל שנה והתחלנו טיפולי פוריות
      תוצאות

לזניה בשרית

מידע כללי
כותב המתכון:
בלה תורגמן
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
פסטות - לזניה
מספר מנות:
6
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
שעה וחצי
מרכיבים
* 1/2 קילוגרם בשר בקר טחון, רצוי מס' 3 חזה
* 1/4 כוס שמן זית
* 4 יחידות שן שום כתושה
* לפי הטעם אורגנו
* לפי הטעם פלפל שחור
* 3 כפות עגבניות מרוסקות
* 4 יחידות שן שום
* 3 כוסות מים
* לפי הטעם פפריקה מתוקה
* לפי הטעם מלח
* 1 יחידה חצילים
* לפי הטעם פטריות, חתוכות
* 1 חבילה עלי לזניה
הוראות הכנה
1.במחבת ווק עמוקה מטגנים את השום (4 שיניים כתושות) עם שמן הזית מעט.
2.שמים את יתר החומרים (הבשר,אורגנו,פלפל שחור ומלח).
3.מטגנים היטב עד לקבלת תערובות גבשושית ומניחים בצד.
4.להכנת הרוטב:
שמים בסיר את שאר החומרים ומבשלים על אש נמוכה (חשוב שהרוטב היה עם הרבה מים כדי שהלזניה תתבשל!)
5.להכנת החציל: פורסים את החציל ומטגנים אותו קלות
6.ניגשים להכנת הלזניה: לוקחים תבנית פיירקס מלבנית ומניחים שיכבה של פלטות לזניה (לא מבושל). מעל שופכים מעט מהרוטב בנדיבות, מעל שמים את הבשר מעל מסדרים את החציל ומעל שוב שיכבה של פלטות לזניה רוטב, בשר, חציל ושוב פלטות לזניה ואת שאר הרוטב שנשאר שופכים מעל ואת הפיטריות ומכניסים לתבנית עם נייר כסף מעל למשך חצי שעה בחום בינוני
7.כאשר הפלטות של הלזניה רכות מורדים את נייר הכסף ומשאירם את התבנית למשך זמן עד שהלזניה מוכנה.
.