אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

תחתיות ארטישוק ממולאות בגבינה

מידע כללי
כותב המתכון:
אסף מילוא
מתאים לצמחוניים?
כן
סוג מתכון:
ירקות - ירקות ממולאים
מספר מנות:
6
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
חצי שעה
מרכיבים
* 12 יחידות ארטישוק, תחתיות
* 100 גרם גבינת רוקפור
* 100 גרם גבינה, בשן - מעושנת
* 100 גרם גבינת מוצרלה
* 50 גרם חמאה
* 100 גרם סומסום, קלוי
* 1 יחידה לימון
* 3 כפות חרדל דיזו'ן
* 4 כפות מיונז
* 1/2 כוס מיץ לימון
* 5 גרם מלח
* 15 גרם סוכר
* 2 יחידות שן שום כתושה
* 100 מיליליטר שמן זית
הוראות הכנה
1.מעבדים את הגבינות והחמאה ביחד ויוצרים 12 כדורים. מגלגלים את הכדורים בסומסום הקלוי.
2.מבשלים את תחתיות הארטישוק כ-5 דקות במים רותחים ,מומלחים עם תוספת של מיץ מלימון אחד.
3.לאחר בישול וצינון ממלאים את תחתיות הארטישוק בכדורי הגבינה שיצרתם.
4.יוצרים לתבנית חסינת חום רוטב חרדל(לפי החומרים המפורטים מעלה) ,מכניסים לתוכו את הארטישוק, מחממים (חום עליון בתנור) 180 מעלות כ 5 דקות ומגישים חם.