אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

פתאי - מתכון אטריות תאילנדי

מידע כללי
כותב המתכון:
גילי קנדלקר
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
פסטות - אטריות
מספר מנות:
3
קלוריות:
מידע זה אינו זמין
זמן הכנה:
15 דקות
מרכיבים
* 1 יחידה כרוב, ירוק
* 1 יחידה בצל ירוק
* 1 חבילה נבטים
* 1 יחידה בצל
* 1 כפית חמאת בוטנים
* 2 כפות סוכר חום
* 2 כפות רוטב סויה
* 1 יחידה גזר
* 5 יחידות שן שום
* 1/4 כוס שמן שומשום
* 1/2 חבילה אטריות אורז
* לפי הטעם מלח
הוראות הכנה
1.על ווק חם מקפיצים קלות שלוש שיני שום מעוכות אך לא חתוכות.
2.מוסיפים מיד את הנבטים עד לריכוך חלקי .
3.אחר-כך לפי הסדר את הכרוב הגזר והבצל הירוק לעוד הקפצה של שתי דקות.
4.מוסיפים רוטב סויה וכפית סוכר חום.
5.בו זמנית מרתיחים את המים בקומקום ובצלוחית נפרדת מכינים את הרוטב של האטריות
מערבבים:
- 2 כפות סוכר חום
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 שיני שום שנמעכו במועך שום
- רבע כוס שמן שומשום
- כפית שטוחה של ממרח חמאת בוטנים
- קורט מלח
6.את המים הרותחים שופכים על חצי חבילת אטריות אורז
ואחרי בדיוק שלוש דקות מסננים טוב טוב את המים (רצוי להקפיצם במסננת)
7.על קרש חיתוך רצוי לחתוך את האטריות כך שלא יהיו כאגודה אחת ויתפזרו נכון בירקות ושופכים את הרוטב לכלי של האטריות ומערבבים כך שכל האטריות תצבענה.
8.שופכים את האטריות על הירקות אשר בווק ומקפיצים על אש חמה עוד מספר שניות.