אין להשאיר שדה זה ריק. אין להשאיר שדה זה ריק.
מתכונים

קניידלך (כופתאות) לפסח

מידע כללי
כותב המתכון:
נגה מקמל
מתאים לצמחוניים?
לא
סוג מתכון:
שונות
מספר מנות:
4
קלוריות:
1680 קלוריות למתכון, 420 קלוריות למנה
זמן הכנה:
חצי שעה
מרכיבים
* 3 כפות בצל, מטוגן
* 4 כפות שמן
* 2 כוסות קמח מצה
* 1 כוס מים, רותחים
* 3 יחידות ביצה
* 1 כפית אבקת מרק עוף
* 1/2 כפית מלח
* 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה
1. קוצצים בצל ומטגנים אותו בשמן או מרגרינה
2. שמים את הקמח מצות בקערה, יוצקים עליו
מים רותחים. מוסיפים בצל,ביצים ותבלינים
3. מרתיחים מים בסיר גדול עם 1 כפית מלח
ומעט אבקת מרק עוף. כאשר המים
מבעבעים, יוצרים כדורים (בגודל של כדור
פינג-פונג). צרים את הכדורים כאשר הידיים
משומנות בשמן.
4. מבשלים את הכופתאות במים הרותחים
במשך 15-10 דקות. מפעם לפעם כדאי
להפוך אותן בתוך המים, בעזרת כף מחוררת
כדי שתתבשלנה מכל הצדדים.
מסננים אותן במסננת ומגישים במרק חם.
אפשר להכין יום מראש ולשמור במקרר
* אפשר לבשל את הכופתאות ישר בתוך
המרק החם (רצוי צח) ואז הכופתאות
סופגות את טעם המרק, אך המרק מאבד
מהצחות שלו.
אושר על ידי: