פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים

פורום זה נועד לתת מענה לציבור המעוניין לקבל מידע ראשוני בנוגע למחלות חניכיים. למעלה מ-30 אחוז מהאוכלוסייה הבוגרת בישראל אשר מעל גיל 30 ומעל 50 אחוזים מהמבוגרים מעל גיל 55 סובלים מצורה מסוימת של מחלות חניכיים עם הרס של העצם התומכת בשיניים. הבעיה היא שמחלת חניכיים, לרוב , מתפתחת ללא כאבים ומרבית האנשים אינם מודעים לכך שהם סובלים ממחלות כגון; נסיגת חניכיים, דלקת חניכיים, כיסי חניכיים, ניידות שיניים, שינוי מיקום שיניים ועוד. כמו כן, הפורום ייתן מענה ראשוני גם בנוגע לשיקום ובריאות הפה והשתלות שיניים . ברצוננו להדגיש כי הפורום אינו מהווה תחליף להתייעצות עם רופא שיניים מומחה. אנו מאחלים גלישה נעימה לקוראי הפורום.

מנהל פורום השתלת שיניים ומחלות חניכיים

16/04/2024 | 08:30 | מאת: יואל

שלום יש לי דלקת בשרש שן 36. הרופא הראה לי שהדלקת ממוקמת באחד משני השרשים. היו לי כאבים איומים. נתן לי אנטיביוטיקה. בשן זו עשיתי טיפול שרש וכתר לפני 8 שנים. מה יכול לגרום לדלקת בשרש? מוזר שיש לי דלקת בשן שעשיתי בה טיפול שרש. ועכשיו נאמר לי שצריך להוציא את הכתר , לעשות טיפול שרש ולהרכיב כתר חדש. עלות של אלפי שקלים. יש לי שן אחרת, עם טיפול שרש וכתר שמחזיקה כבר 40 שנה. האם מחייב לעשות שוב טיפול שרש בשן עם הדלקת? הרי האנטיביוטיקה תסלק את הדלקת. אם לא אעשה טיפול שרש אז הדלקת עלולה לחזור?

כדאי להתייעץ עם פורום טיפולי שורש

11/04/2024 | 20:33 | מאת: ריקי

אני בתהליך של הרמת מנשך. הרופא שם לי גשר זמני בכל צד בלסת תחתונה. התרגלתי מיד לשינוי בגובה המנשך אך אני לא יכולה ללעוס כי אין מגע בין השיניים. אני רק בולעת. הרופא אומר שיש מגע אבל אני מאוד סובלת. אני מפחדת שגם את הגשרים הקבועים הרופא יעשה אותו דבר. מבקשת ייעוץ. בתודה מראש.

כדאי להתייעץ עם פורום שיקום הפה

26/03/2024 | 20:58 | מאת: אריאל

מצרפת תמונה.. חור בחניכיים לוקחת אוגמנטין מה ניתן לעשות האם מסוכן? https://share.icloud.com/photos/0daHLI-pHF1CAEKPYcpYoJicw

ממליץ להיבדק עי מומחה לכירורגיה פה ולסת

25/03/2024 | 17:56 | מאת: דן

שלום רב יש לי נסיגת חניכיים עשרות שנים כנראה במצב איטי לפי שהבנתי . שאני עובר טיפול שיננית ואפילו אצל רופאת חניכיים עצמה השיניים רגישות מאד כמה שבועות לאחר מכן .ושחזרתי אחרי שלושה שבועות לרופאה טענה הכל בסדר אין מה לעשות . אני רחוק מהטיפול האחרון . ובזמן האחרון הפה "שורף, מושך"כאילו שעשיתי טיפול אתמול . יכול להיות שפרי הדר ורימון (פירות חומציים) שאוכל בזמן האחרון הם הגורמים לתחושה זו? ואם כן האם יש בזה נזק ? או רק מכאיב ? גם פרי מתוק שמגזים בכמות ובהתארכות זמן אכילה לפעמים מציק אבל מינורי האם גם פה זה מזיק או רק מציק ? תודה להתעמקות בבעיה (הרבה מהתזונה שלי הם פיירות )

אם יש מזונות שגורמים לך אי נעימות אז הייתי מציע להמעיט בהם

21/03/2024 | 08:01 | מאת: אבי

לפי שבועים הירכיבו לי כתר עם 2 חורים על 2 שתלים קידמיים. הלשון שלי נישרטת מהחורים.הסתימה הזמנית נשרה. זה מאוד מפריע ומטריד. מה עושים?

אה..חוזרים לרופא שהתקין את הכתרים..?

10/03/2024 | 22:17 | מאת: יפעת

לפני מספר ימים עברתי הרמת סינוס, השתלות עצם והשתלות שינים. א. הרגשתי צורך עז לקנח את האף, ויצא לי הפרשה שקופה עם חתיכה קצת קשה מהנחיר. האם גרמתי לנזק כלשהי? ב. מדוע קיבעו לי את השיניים בסד פלסטיק ואיני מסוגלת ללעוס לחצי שנה, איך מסתדרים מבלי ללעוס אוכל?

א. סביר שלא ב. לא ברור למה צריך את הסד..אולי אפשר לא לאכול איתו לא כדאי לשאול את הרופא שביצע את זה..?

שלום עקרו לי את שן 26 אני אמורה לעשותשתל. רציתי לדעת איזה סוג שתל מומלץ ואם אני צריכה לעשות השתלת חניכיים מה עליי לדעת בנוגע לזה?

לרוב אין צורך בהשתלת חניכיים לפני התקנת שתל. כדאי מאד לברר עם הרופא המשתיל באיזה מערכת שתלים הוא משתמש ולשאול האם זאת מערכת מאושרת fda/ce. ישנן חברות שתלים רבות מאד, רובן טובות ואיכותיות. אבל יש גם לא..וזה עלול להשתקף בעלות הטיפול. בהצלחה.

18/02/2024 | 16:14 | מאת: דן

הבעיה שאני לא נייד ולכן מבקש לדעת אם הבעיה חניכיים או שיניים זוכר שבזמנו הרופא נתן לי סימני זיהוי כמו כמה זמן השפעת הקור נמשכת שאוכל מתוק פרי וכו מתי ואיפה יכאב צריך לסחוב אותי אמבולנס לא יכול להתרוצץ הלוואי ואצליח לרדת לרופא אחד תודה רופא כללי"יפה יכאב

חשוב לצחצח היטב, בצורה מושקעת, עם מברשת שיניים חשמלית פעמיים ביום ולהעביר מברשת בין השיניים. אם אתה עושה את זה אתה שומר על מצב טוב. בהצלחה.

17/02/2024 | 17:18 | מאת: אביב

שלום, הרכיבו לי שתל עם כתר זירקוניה בשן טוחנת. אחרי ההרכבה הראו לי שבשני הצדדים כשמעבירים חוט דנטלי בין השיניים אז יש "טאק" כשהחוט נכנס או יוצא, כלומר יש נקודת מגע. למרות זה, מאז הרכבת הכתר, כמעט בכל ארוחה נדחס מזון בין הכתר לשן שלפניה, ואני צריך להשתמש בקיסם או בחוט (כמעט בכל ארוחה!) האם להשלים עם זה כי חוט דנטאלי באמת "עושה טאק", או שכדאי לתאם בדיקה מכיוון שעם כתר תקין לא צריכה להיות דחיסת מזון? אם זה משנה במשהו: הכתר מעט צר יותר מהשיניים שלידו (כנראה כדי להוריד מהשתל עומס בלעיסה). האם זה גורם לדחיסה? תודה רבה!

אפשר לבדוק עם הרופא המשקם אפשרות להוסיף חרסינה ולעבות את הכתר אבל לרוב זה פשוט לא ניתן או שזה גורם לבעיות אחרות..כליאת מזון מתחת לכתר על שתל היא אחת מהחסרונות של שיקום על שתלים..והרבה פעמים זאת פשרה שיש ללמוד לחיות איתה..

20/02/2024 | 00:36 | מאת: אביב

תודה רבה. כליאת המזון היא בין הכתר לשן שלפניו (לא מתחת לכתר). האם זה שהעברת חוט עושה "קליק" אומרת שנקודת המגע טובה או שיכול להיות שצריך לשפר? האם זה דבר נפוץ עם שתלים שגם בהתקנה טובה יש דחיסת מזון?

16/02/2024 | 11:03 | מאת: דן

שלום איך אני יכול לדעת אם הכאבים נובעים מהשן או מהחניכיים ? באכילת פירות?שמציק דקה? כל היום? וכו או שתייה קרה לכמה זמן יציק ? אנא מבקש לעשיית בד עצמית לאיזה רופא ללכת רופא שיניים או מומחה חניכיים כי בזמנו אמר לי רופא שהבעיה חניכיים ואני לא נייד שלא ישלחו אותי אחד לשני תודה

כדאי קודם להיבדק עי רופא שיניים כללי. רופא שיניים כללי יודע לתת מענה וטיפול גם לבעיות שמקורן בחניכיים. מקרים מורכבים הוא יפנה למומחה חניכיים. זה כמו רופא משפחה ורופא מומחה..

שלום ד״ר קובי, בהריון, שבוע 22. לפני כמה חודשים הייתי אצל רופאת שיניים וגם עשיתי ניקוי אבן והשיניים בריאות לפני כמה ימים הייתי חולה עם שיעול וגם ליחות מרובות כמעט 4 ימים מלאים כל כמה דקות הוצאתי ליחה ( מחילה על התיאור 😔) אני ממש לקראת החלמה אבל נראה שעברתי לחניכיים עכשיו החניכיים שלי מגורות מאוד, מציקות ולעיתים זה מקרין לאזור הלחיים וגם שן כואבת לי האם כדאי לחכות עם בדיקת רופא שיניים ולראות אם הכאבים חולפים? יש טיפול טבעי או משחה שאפשר בהריון? והאם לדעתך יש קשר לזה שהייתי חולה עם צפצופים בנשימה, שיעול וליחות לחלל הפה? לי זה ממש נראה ככה אולי בגלל שהוצאתי הרבה ליחה והכל יוצא מהפה אז חיידקים שיגשגו? ושאלה אחרונה, חשבתי לרכוש מי פה עם אלכוהול אולי זה יעזור? נכון לעכשיו מצחצחת שיניים בלבד ללא שטיפות תודה 🙏

היי, למחלה ויראלית של מערכת הנשימה עלולה להיות השפעה לא מיטיבה גם על חלל הפה. מציע להקפיד על היגיינה מעולה, שטיפות עם תמיסה על בסיס תה קמומיל. ככל שהכאב/רגישות לא משתפרים בהחלט לפנות לבדיקת רופא שיניים. בריאות והחלמה.

אין כזה ביד שרה . לפי הצילומים הקיימים והסבר שלי איך להבדיל אם זה לרופא חניכיים או רופא שיניים? רופא לא בא הביתה לצערי גם באופן פרטי . מכיר כזה? ומה צריך להרגיש שזה דחוף ?לפי שתגיד כמה זמן יכול לסחוב שלא יהיה נזק?

מתנצל, אני באופן אישי לא מכיר. אולי תשאל בקופת החולים.. https://hadardent.com/ https://yad-sarah.net/patient-service/%D7%9E%D7%A8%D7%A4%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D-%D7%A2%D7%93-%D7%94%D7%91%D7%99%D7%AA/ זה מחיפוש קצר בגוגל, לא מכיר באופן אישי..

14/02/2024 | 00:20 | מאת: אביב

סיימתי יישור שיניים אינביזיליין, ומיד אחרי זה התקינו לי שני כתרים - אחד חדש על שתל, ואחד החלפת כתר ישן על שן. עכשיו נכנס לי אוכל ברווחים בין השיניים, אפילו שכנראה נקודות המגע טובות. 1. האם זה אמור להירגע עם הזמן (לדוגמה כששינייים שעברו יישור יתייצבו, אני חודשיים אחרי פלטה אחרונה)? 2. קרוב לחניכיים השיניים מתרחקות - רווח שבד"כ מכוסה בחניכיים, אבל בגלל העקירה כאן לא, האם לגיטימי להרחיב את הכתר (להוסיף לו חומר) ככה שיצמצם את הרווח בבסיס של השיניים, או שזה דווקא יפריע לניקוי? 3. אם נקודת המגע טובה זה סוגר את העניין או שצמצום רווחים שאחרי נקודת המגע יעזור במשהו? אם התשובות שונות לגבי הכתר שעל השתל לעומת הכתר שעל שן קיימת, אודה אם תציינו תודה

היי, בהחלט יש אפשרות שהפה והמשנן יגיע לשיווי משקל חדש כזה שיהיה נוח. ניתן לעצב את הכתר גדי שהנטייה למזון להיכלא תקטן אבל עדיין חשוב להבטיח יכולת ניקוי טובה סביב הכתר, על שתל ועל שן, וזה דורש fine tuning עדין של הרופא המשקם. לציין שלעיתים לא ניתן לפתור לחלוטין את נטיית מזון להיכלא סביב כתר על שתל מסיבות אנטומיות. שתל זאת פשרה..

11/02/2024 | 17:44 | מאת: דן

שלום רב אני אחרי תאונה ,לא נייד כלל ,וגם יהיה קשה לי מאד בשכיבה על כיסא הרופא. 1) מצורפים לינקים ששם רואים התמונות =כאן רואים תמונה לפני שנתיים= https://ibb.co/zszz9Rx--+-https://ibb.co/0fhjPKZ וכאן רואים מהיום : https://ibb.co/7Xx0Ssd https://ibb.co/4P02jZc https://ibb.co/ChvB9dW 2)הייתי אצל רופא לבדיקה לפני שנה ושנתיים ואמר שאמנם נפלה חלק מסתימה אבל אין צורך לגעת . כי זה בסדר בינתיים . וחבל לגעת כי צריך לקדוח הרבה לסתימה חדשה .לעזוב אם לא מפריע כבר שנים . ושואל : אתמול נגסתי בדלורית קשה !והרגשתי כאילו היא "נכנסה" לחניכיים,ללא תחושה שסתימה נפלה או כדומה . היום אכלתי אגוזים קשים ושוב כאב בנגיסה . וכנראה שמשהו לא בסדר שם למרות שבתמונות אין שינוי ,בנקישות אין כאב ,ובכללי אם לא אוכל שם לא מציק במיוחד . 3)השאלה =כיוון שלא יכול ללכת לרופא .כמה זמן יכול לסחוב שלא יהיה נזק (בן 77 וזו הסתימה היחידה ויש לי את כל השיניים ) ומה צריך להרגיש שזה דחוף ? תודה

בוקר טוב. אני חושש שאין מנוס מלהיבדק ולעשות צילום..קשה להתחייב ללא אלו שהכל בסדר..יש מרפאות כמו כמו אולי ביד שרה שנותנות שירות של הגעת רופא שיניים עד לבית כדאי לבדוק את האפשרות..רק בריאות..

שלום רב אני כ 4 חודשים אחרי עקירות לקראת שתלים. במקום של העקירה, לא במקום השן עצמה, אבל ליד, בחיך העליון בצד לכיוון הלחי, יש בליטה קשה (כמו עצם קטנה) ,ואני מודאגת אני חא יודעת מה זה. מה זה יכול להיות? יכול להיות שזה היה עוד קודם ולא הרגשתי כי היתה שם שן ליד. אבל עכשיו זה בולט. מרגישים את זה ממש עם הלשון וזה גם נראה לעין. אשמח לדעת מה זה יכול להיות

קשה לומר, מציע להבידק אצל רופא שיניים או כירורג פה ולסת

15/01/2024 | 00:12 | מאת: אליס

האם נהוג לתת אחריות לשתל (של שטראומן) ולכתר זירקוניה? האם צריך ביקורות וצילומים תקופתיים כדי לבדוק איך העצם נבנתה וכמה היא מחזיקה? (אם קורה משהו כעבור כמה זמן, האם אני צריכה לעשות הכל מחדש או שיש איזושהי אחריות?)

היי, הרבה פעמים מטעמים שיווקיים נהוג לפרסם ״אחריות״ על טיפול של התקנת שתל. אבל לא מדובר ברכישת מקרר או מכונת כביסה, אלא בטיפול רפואי..מצנתר נותן ״אחריות״ על הצנתור שעשה..? יש בזה בעייה בשל היות טיפולי שיניים על הגבול בין טיפול רפואי לשיווקי, למרות שמדובר בטיפול רפואי לכל דבר ועניין שגורמים רבים שחלקם אינם בשליטת הרופא משפיעים על כך..מאידך, רופא שמכבד את עצמו עומד מאחורי טיפולים שעשה, ונותן מענה ופתרונות למטופל גם כשטיפול לא צולח מסיבות כאלו ואחרות. זה חלק מהדו שיח ומערכת היחסים בין מטפל ומטופל ומפה גם החשיבות של בחירת מטפל - רופא, שלא רק ״עושה״ טיפול אלא מטפל במטופל עצמו..בעניין צורך במעקב וביקורת, בוודאי שיש בכך הכרח ושוב זה חלק מאותה מערכת היחסים הלא נקודתית כי אם המשכית בין המטפל למטופל. סליחה אם הערכתי ביתר..

27/12/2023 | 11:38 | מאת: ליאת כהן

שלום רב, אשמח אם תוכל לענות לי. עשיתי שתלים דנטליים ויש לי עליהם כתרים. הכתרים נתפסו חזק מאד על השתלים ללא דבק בכלל. כלומר, ללא דבק זמני. אני אוכלת כרגיל ושום דבר לא זז ומרגיש בטוח מאד. האם ניתן להשאיר את זה ללא הדבקה או שיש סיכון בזה? תודה ליאת

ניתן

11/12/2023 | 13:42 | מאת: נועם

היי לפני מעל שנה עברתי טיפולי שיניים משמרים (ללא טיפולי שורש) ובהדרגה התחיל להיות רגישות לטמפ וללחץ בשיניים ומפרקי הלסת אתחילו להשמיעה קליקים ולהיות תפוסים ובנוסף יש לי מן חיספוס/מגע מציק באיזורים בהם הרופאים טיפלו לי בשיניים (אם לתסמינים האלה יש קשר) רציתי לשאול האם לחניכיים יש קשר לכלל הבעיות האלו.

סביר שאין קשר

09/12/2023 | 11:50 | מאת: רן

לרוב אחרי לעיסת מסטיק מרובה נוצרת לי מעין שלפוחית לבנה מתחת לשן התחתונה בצד שמאל. לאחר כיום זה נעלם. מה לדעתך אפשר לעשות?

לעקוב אחר זה ולהיבדק אצל רופא שיניים

04/12/2023 | 18:56 | מאת: אריאלה זילברמן

שמתי לב כשאני אוכלת בצד ימין יש לי כאב בחניכיים למטה, הסתכלתי וראיתי אכן שיש 3 פצעים קטנים כמו נקודות אדומות שמקשה גם כשאני פותחת את הפה, האם יש מקום לדאגה? מציינת כי באותו איזור למטה יש כתרים שכנראה כבר עשו את שלהם ורואים גם את המתכת שמתחת לכתר. אשמח לתגובה

יש מקום להגיע לבדיקה אצל מומחה חניכיים או רופא שיניים ולבדוק את סיבת הכאב וסיבת הפצעים. למה לדאוג כשאפשר לבדוק..?

01/12/2023 | 13:26 | מאת: מזל

שלום, התגלה לי מתחת לכתר שהשן התרקבה ואני צריכה לעקור את השן טוחנת בלסת התחתונה. אני לאחר יישור שיניים ויש לי קיבוע בלסת התחתונה, שאלתי את הרופא לגבי שן זמנית או משהו שיכול בעצם לקבע את האזור ולא להזיז את השיניים. לפי מה שנאמר ממנו אי אפשר להשים שן זמנית מכיוון שזו שן אחורית עכשיו לשאלה- הפחד שלי הוא שהשיניים בלסת התחתונה יזוזו לי למרות הקיבוע, האם זה נכון שלא ניתן להשים משהו זמני? והאם יש לכך פתרון?

שלום רב, ניתן לשים קיבוע זמני למניעת תזוזת השיניים עד שיבוצע טיפול כזה או אחר להשלמת חסר השן באמצעות גשר או שתל.

שלום, לפני מס' שנים העזתי פעם ראשונה ללכת לניקוי שיניים. נאמר לי שעלי לעשות גם ניקוי עמוק אבל החוויה הלא נעימה שהייתה לי הספיקה לי כדי לא לחזור. מלבד שהיה לי דימום כבד בטיפול גם אחרי הניקוי אצל השיננית הייתה לי רגישות מאד גבוהה בשיניים (לא רק בעת אכילת מזון אלא גם באופן תמידי בכל חשיפה לאוויר. ממש כל הזמן). לקח יותר מחודש עד שהרגישות פחתה. הבעייה היותר חמורה הייתה גם אסטית. בגלל חשיפה של השיניים הן נראו הרבה יותר ארוכות ועם רווח מהחניכיים. ממש התביישתי לדבר ולפתוח את הפה ושהפלאק חזר למעשה שמחתי כי זה סגר את הרווח ונראה טוב יותר. זה גרם לי לא לרצות לחזור שוב לניקוי. האם יש משהו לעשות כדי למנוע את הבעייה האסטית הזו? תודה

מחלת חניכיים שגורמת הרבה פעמים לדלקת חניכיים שיוצרת נפיחות בחניכיים היא לא הפתרון הנכון לנסיגת החניכיים והמרווחים בין השיניים..יש לטפל ראשית במחלה, שעלולה לגרום לאובדן השיניים ולאחר שהפה בריא להתייחס לקשיים האסטטיים ולטפל בהם במגוון צורות כמו אורטודונטיה ופתרונות מעולם הקוסמטיקה הדנטאלית. לא הייתי ממליץ להשאיר מחלת חניכיים לא מטופלת כי היא תמשיך כאמור להתקדם..

10/11/2023 | 13:12 | מאת: אייל

שלום ד"ר עברתי לפני כשנה וחצי עקירה האם רלוונטי עדיין לעשות שתל?

בוודאי

30/10/2023 | 18:11 | מאת: חניגה

שלום רב אני כחודשיים אחרי עקירה 2 שיניים אחוריות בחיך העליון השמאלי ולפני שתלים. נגעתי פתאום עם הלשון כמו עצם מאוד קשה בחיך (כלפי חוץ, כלפי הלחי) , אין לי מושג ממתי זה אבל זה שם. זה נראה ומרגיש כמו עצם . מה זה יכול להיות? אני חייבת להגיד שהמקום של העקיות עצמן מתרפאה מאוד יפה אבל הבליטה הקשה מאוד הזאת בצד מדאיגה אותי מאוד

סביר להניח שמדובר בעצם, יתכן ונסדקה בעקירות ונוצרה התבלטות שלה החוצה. זה בר טיפול/תיקון במהלך התקנת השתלים.

28/09/2023 | 15:58 | מאת: דן

יש לי נסיגת חניכים וגם דלקת וצריך לעבור הקצעת שורשים והפריודונט אמר לי שצריך גם להזריק חומצה היאלורונית בחניכיים.וא פירט למה(האם זה נחוץ ומה זה טוב או שלא טוב? גום מחיר גבוהה 3500

במצב שבו ישנם כיסי חניכיים עמוקים ומודלקים מחקרים רבים ולאורך שנים, מראים כי טיפול שכולל ניקוי טוב ויסודי של כיסי החניכיים הינו טיפול שמביא לתועלת רבה בצורת הפחתת הדלקת וצמצום הכיסים. מאידך, אין מחקרים רציניים ומשמעותיים שמראים שהזרקה של חומר כזה או אחר לכיסי החניכיים מביאה לתועלת משמעותית לאורך זמן. לכן אם הייתי רוצה לנסות להפחית את עלויות הטיפול הייתי מבקש לוותר על ההזרקה של החומרים ולהתרכז רק בפעולה שקרויה ״הטרייה תת חניכית״ או ניקוי עמוק או מה שהיה קרוי בעבר ״הקצעת שורשים״ ולא הזרקת חומרים.

דר שלום רב בן 50 לפני כחודש יצאה לי איזה כדורית מוגלה בחניכיים בין שתי שיניים יותר נוטה לשן שעברה שורש וכתר שהודבק בשנית בחוזקה. קיבלתי אנטיביוטיקה מוקסיפן 5 ימים.. ביום האחרון יצא מעט מוגלה הרופא בדק ואמר בסדר. חודש אחרי שהכל היה בסדר שוב יצא כדורית מוגלה עם רגישות כשנוגעים הרופא עשה צילום חד יותר ממה שהבנתי וטען שלא רואים דלקת בטיפול שורש והוא שולח לניקוי עמוק. הוא תקע שם משהו לפני הצילום שממש כאב כששאלתי האם זה יעבור הוא אמר שהוא מקווה שכן ונראה אחרי הטיפול מה יהיה כרגע ראיתי שהגולה הקטנה ממש איננה ואין כמעט רגישות כאילו לא היה דבר. מה דעתך ומה זה יכול להיות והאם לדעתך הניקוי עמוק כדאי האם יכול להיות שבהדבקה או שאולי אין קשר כלל לכתר? תודה מראש דר קובי/קובי

אין לי מושג ללא בדיקה. אם זה מטריד אותך התייעץ והיבדק ע״י מומחה חניכיים.

10/09/2023 | 18:30 | מאת: דני

האם ניתן להשתמש בתותבת חלקית לטווח קצר עד השתלה (שנתיים שלוש) כהגנה בפני ירידה ותזוזת שיניים ללא הסיכונים המתוארים מטה ? 1. פגיעה בשיניים הסמוכות ע"י שחיקה בזמן האכילה ויצירת עששת על דופן השן הפנימי (פגיעה בעוד 4 שיניים בטווח הארוך) 2. נסיגת חניכיים קשה כתוצאה מעליה וירידת הווים 3. מחלות חניכיים עקב אי הגעת רוק לאזור המכוסה ע"י התותב. 4. ספיגת עצם מוגברת האם ניתן להשתמש בתותבת חלקית לטווח ארוך ללא בעיות אלו ?

מדובר על תותבת חלקית לשיניים טוחנות 36 ו 46

ניתן כל עוד היא מבוצעת בצרוה תקינה ומקצועית והמטופל עוקב אחר ההמלצות שמקבל לשמירה על בריאות הפה וההיגיינה, תותבת חלקית להוצאה היא טיפול מקובל וראוי להשלמת חסר שיניים.

10/09/2023 | 18:03 | מאת: דני

שלום, ביצעתי עקירה לפני כ-5 חודשים של שיניים מספר 36 ו 46 (השיניים עם הכתרים) בצילום המצורף. מאחר ואני מעוניין להימנע מפרוצדורות כירורגיות וסיבוכים בתקופה הקרובה וגם בעתיד (השתלה), אשמח לדעת האם אוכל לא לעשות כלום (להשאיר המצב כפי שהוא לשנתיים שלוש ואולי גם לטווח הארוך). להבנתי הסיכון היחיד במצב זה הוא ירידה של השיניים העליונות ותזוזת שיניים אופקית- נדרש יהיה "לגלח" את השיניים שירדו כדי לבצע השתלה בהמשך. א. אשמח לדעת האם במקרה שלי עלולה להתרחש ירידת שיניים - על אף התמיכה החלקית שיש להן מן השיניים בלסת התחתונה ? ב. למיטב ידיעתי תזוזה אופקית של השיניים התחתונות (אם תתרחש) ניתן לתקן בעזרת אורתודנטיה ולבצע השתלה לאחר מכן - האם כך ? מצ"ב צילום פנורמי https://drive.google.com/file/d/11UtUe1c2mScOyTfgjnhVr3M5yoWQLojv/view?usp=sharing

היי, אין גישה לצילום אבל בכל מקרה, לתקן את תזוזת השיניים עקב החסר יהיה מורכב ויקר ועדיף לא להגיע לשם. אפשר לבצע מעקב האם אכן שינוי מקום זה מתרחש, אצל רופא השיניים שלך ואפשר לבקש ממנו לבצע קיבוע של השיניים כך שלא ינדדו ממקומם.

16/10/2023 | 12:29 | מאת: דני

תודה דוקטור, אתה היחיד שהעלה את פתרון הקיבוע (והתייעצתי עם כמה וכמה), במידה וקיבוע אורתודנטי יכול למנוע ירידת שיניים זה הפתרון עבורי. האם אכן ימנע ירידת שיניים ?

כאמור ניתן לחכות ולהיות במעקב גם עצמי שלך וגם עי רופא השיניים לראות האם יש שינויים בעמדות השיניים.

30/08/2023 | 18:14 | מאת: רועי

שלום דוקטור היו לי כאבים בשיניים לקחתי שבוע אנטיביוטיקה ועכשיו לא כואב אמרו לי שיש לי סדק עמוק בשן ורוצים לעשות לי עקירה. אני מנסה להבין למה. ההסבר שקיבלתי שאי אפשר לשקם את השן, ושיכנסו לשם חיידקים, ויהיו דלקות, ויהיו זיהומים, ויהיו כאבים וכדומה. אבל אני מנסה להבין - מה הסטטיסטיקה? האם יש מחקרים? האם אפשר לומר בוודאות שאם לא אעקור את השן לא אוכל לשרוד איתה עד סוף ימי ללא נזקים נוספים?

בוודאות אי אפשר לומר כלום אם לא שוכנעת על ידי הרופא שבדק אותך לך שמע דעה נוספת.

24/08/2023 | 00:44 | מאת: לינוי

הייתי בטיפול שיננית במרפאה פרטית שאני מכירה שנים, במהלך הטיפול שיננית אותו ביצעה הרופאה בעצמה הרגשתי כאב נקודתי כי היא נגעה בעצב הטיפול שיננית נמשך עשרים דקות , יום וחצי (לא מיד) לאחר השיננית קמתי בבוקר עם כאבי תופת בשיניים בצד אחד איפה שהיה כאב שנגעו עם המחט לרגע כאבי תופת לכמה שעות , בערב הכאבים דעכו אבל עדיין הכאב נשאר , יש מצב פגיעה עצבית לפי התיאור שלי ? פגיעה עצבית היא מיידית או אחרי יום יומיים ? נניח וזה פגיעה עצבית כאבי התופת יכולים להמשך לכל החיים חס וחלילה יום יום ? אציין שאני סובלת מתסמונת קדם ווסתית ומחזור מלווה בתסמינים מגוונים ועשיתי שיננית בזמן הזה. לא יודעת אם קשור. אני פוחדת מאוד מנזק פגיעה עצבית בגלל השיננית כי המחט נגעה לשניה בעצב וזה ממש כאב לרגע במהלך הטיפול. 😓🙏😓🙏

אחדד שיום וחצי אחרי השיננית קמתי עם כאבים איומים כאבי תופת עד דמעות שנמשכו עד הערב , לא איבדתי תחושה בשיניים או בחניכיים כלל , התסמינים היו כאבי שיניים בצד ימין חזקים מאוד מאוד יום וחצי אחרי השיננית.. פגיעה עצבית יכולה להיות רק עם תסמין של כאבים חזקים אבל ללא איבוד תחושה כלומר התחושה שאני נוגעת אני מרגישה את המגע יד במקום הכאב.

לא רואה אפשרות לפגיעה עצבית. הזמן יעשה את שלו.

23/08/2023 | 18:59 | מאת: יואל

שלום ד"ר יש לי בעית שחיקת שיניים קשה ויש לי אובדן חומר שן משמעותי בשתי הלסטות וסדק בשן 45 . אני מיועד לעבור עקירה של שן 45 בקופת חולים . בסניף שלי מבצע את העקירות רופא אחד (שנאמר לי שמאוד מנוסה אך אין לו תעודת מומחה) בעוד את השתלים מבצע מומחה בכירורגית פה ולסת. הרופא העוקר אמר לי שהעקירה תהיה עם תפרים כי במעמד העקירה יצטרך להוסיף עצם אחרת "הכל יקרוס". שאלתי היא: 1) עד כמה השתלת העצם תוך כדי עקירה מעלה את הסיכון לפגיעה עצבית ? 2) לכמה זמן אני צפוי להיות מושבת בלי יכולת לעבוד לאחר העקירה? 3) האם זה "בריא" שיבצע השתלת עצם לא אותו רופא שהולך לבצע את השתל? 4) והשאלה הכי חשובה - האם העובדה שצריך להוסיף עצם הופכת את ההליך לכזה שראוי שיתבצע על ידי רופא מומחה (חניכים/כירורגית פה ולסת) בעל תעודת מומחה ועד כמה אני מסתכן אם לא? תודה

1. לא מעלה 2. זה תלוי בך 3. כל מרפאה והכללים שלה. אם זה לא נראה לך נכון אל תלך לשם 4. שאלה שקשה לענות עליה. תלוי במיומנות הרופא

21/08/2023 | 23:06 | מאת: לילי

לפני חצי שנה ביצעתי השתלה במקום שן טוחנת תחתונה. כשמוציאים את הבורג ואח"כ מחזירים חזרה (כשהיה צריך לקחת מדידות) - ההברגה כואבת נורא. היום עשו לי כתר, ומתחת לכתר איזשהו כיסוי מהודק על החניכיים שהכאיב לי ברמות קשות בזמן ההרכבה. עכשיו עדיין כואב כשאני נוגעת בצדדים ולא מסוגלת לצחצח שיניים. האם זה סביר?

היי, כאבים כמו שאת מתארת אינם סבירים. חלק מהקריטריונים לוודא ששתל נקלט היטב הוא שכל תהליך הרכבת הכתר לא כואב. ככל שהכאב עדיין לא חלף מומלץ ליידע את הרופא המטפל בכך.

20/07/2023 | 21:06 | מאת: שירה

שלום, יש לי כתר על שתל של שן טוחנת עליונה, רציתי לשאול מה הפרצדורה ומה עושים לסדר , לפי דעתי זה כתר מוברג כי רואה חור תקן אותי אם טועה ומה יצטרכו לעשות , קבעתי לעוד כמה ימים כי חייבת רת הרופאה שלי , תודה.

מבריגים חזרה..

20/07/2023 | 22:43 | מאת: שירה

ההברגה מסובכת ואיך בכלל משתחררת , לא אונר שמשהוא לא בסדר שזה השתחרר ?

17/07/2023 | 19:44 | מאת: מןר

שלום ד"ר עשיתי שתל לפני שבוע והיום האחיין התינוק התעטש והראש שלו פגע לי באזור של אותו המקום (כשהפה סגור) האם יש חשש שפגע בשתל/נגרם נזק? תודה!

הכל יכול להיות אבל סביר שהכל בסדר

16/07/2023 | 19:39 | מאת: מיכל

בת 49, היום בבדיקה שגרתית (אחרונה לפני שנתיים) הרופא אמר שבצילום רואים פגיעה בעצם בין שתי שיניים תחתונות, שתיים הצידה מהאמצעיות. אמר שכרגע אין צורך לעשות כלום. ביקורת הבאה בעוד שנה. אם יוחמר יפנה אותי למומחה לחניכיים. זה נשמע מאוד מדאיג. האם ניתן לעצור את התהליך? יכול לגרום למחלות? מה הסיכוי שיוחמר? אני מאוד מודאגת. אשמח לקצת אינפורמציה בנושא. תודה

למה לחכות? קבעי תור לייעוץ עם מןומחה חניכיים כבר עכשיו ותקבלי מענה לכל שאלותייך.. https://perio.org.il/

04/07/2023 | 23:56 | מאת: מוריה

שלום וברכה היתה לי דלקת חריפה בחניכיים מאחורי שן חלבית,לקחתי אנטיביוטיקה ועבר. כרגע השן מתנדנדת קצת אבל יציבה במקום, ואין לה שורש לפי הצילום (לא הבנתי לאן השורש שלה נעלם?) האם אפשר לחכות כמה חודשים עם העקירה והשתל? או שזה לקחת סיכון? תודה רבה!

אפשר לחכות

04/07/2023 | 08:37 | מאת: עדי

שלום.לפני חצי שנה עברתי עקירה שן טוחנת 16, הוצאת ציסטה, והשתלת עצם PRP 30. כעת נאמר לי שעלי גם לבצע הרמת סינוס ו-PRP לפני השתל. במעדה ואני בוחרת שלא להמשיך עם הרמת הסינוס והשתל בשנה הקרובה..האם כל העבודה שנעשתה של השתלת העצם יכולה לרדת לטמיון? האם יש פרק זמן בין השתלת העצם לשתל שבו זה חייב להתבצע אחרת ההשתלה כבר לא רלוונטית? שאלה אחרת- שיני בינה כלואות שמתחילות לבקוע ונתקעות- האם חובה להוציא אותן? תודה

שאלתך הראשונה - אני מניח שלא אבל כל מקרה לגופו שאלתך השנייה - אם לשן אין מקום בלסת לבקוע בצורה טובה אז כן אבל שוב כל מקרה לגופו ויש צורך בבדיקה קלינית

01/07/2023 | 11:51 | מאת: אייל

שלום ד"ר עברתי עקירה כירורגית לפני כחצי שנה ללא קשר עברתי עירוי של aclasta לפני שנה (עקב אוסטאופורוזיס) ,ו CTX ירד ל 120 לפני חודשיים היות ואני צריך להמתין ש CTX יעלה לפחות ל 150, מה חלון הזמן המכסימלי להשתלת שתל לאחר העקירה?

יש להתייעץ בעניין עם האנדוקרינולוג שמטפל בך

04/07/2023 | 18:50 | מאת: אייל

האם שתל ייקלט גם לאחר שנה ורבע מזמן העקירה?

18/06/2023 | 10:52 | מאת: חלי

שלום בת 48 בריאה אחרי עקירת שן שהתנדנדה כתוצאה ממחלת חניכיים נסיגה גנטית וכרונית. מטפולת ברמה הכי עקבית שיש, כל 3חודשים שיננית ניקוי בוקר ערב חוט דנטלי מי פה....האם אפשר (רצוילא רצוי) לשים שתל היכן שעקרו את השן למרות הנסיגה והמחלת חניכיים? תודה רבה

אפשרי בהחלט, סיכויי ההצלחה של שתל במטופל עם מחלת חניכיים מתחוזקת היטב - גבוהים מאד ואין מניעה מהתקנת שתל.

15/06/2023 | 12:46 | מאת: יוסי

שלום דוקטור. יש לי גשר של שני כתרי חרסינה על שתלים בלסת העליונה האחורית. לאחרונה הגשר נפל ורופא השיניים הדביק אותו שוב. בזמן שהגשר היה מחוץ לפה שלי הבחנתי שבאזור שיש בו מתכת, ששם יש את החיבור לברגים, המתכת אינה אחידה בצבע שלה ויש מספר כתמים בהירים על המתכת. האם ייתכן שזה שאריות דבק? האם יייתכן שחלקים מהמתכת התפרקו או התחמצנו? בתודה

הכל יכול להיות

06/06/2023 | 21:08 | מאת: תמר

שלום אפשר לעשות השתלת שיניים ללא ברגים ? אפשר דרך הדבקה בלבד?

לא הבנתי

02/06/2023 | 23:41 | מאת: אוראל

למי נכון לפנות? בת 32. מצחצחת שיניים עם משחה לשיניים רגישות. חוט דנטלי. סופר שומרת על השיניים וצילום הראה שאין חורים. כן יש חניכיים במצב לא בריא בכלל. רואה כמו פצעים אדומים . יש רגישות חמורה בכל הפה באכילת קר או חם. למי לפנות ? לאיזה רופא? תודה

כדאי לפנות לבדיקה אצל מומחה במחלות חניכיים. רשימת כל המומחים נמצאת באתר של האיגוד הישראלי לרפואת חניכיים. בהצלחה.

02/06/2023 | 00:36 | מאת: הדר

שלום, רופא שיניים אמר ללכת למומחה חניכיים כי כל הפה כואב מוות. אמר לעשות צילום חניכיים מיוחד לפני . איך קוראים לצילום?

סטאטוס מקביליות

30/05/2023 | 15:32 | מאת: ד

עד כמה במבה מזיקה לשיניים ומה לעשות כדי למנוע עששת ממנה? ולחם לבן איזה תחליף לחם הכי פחות מזיק לשיניים?

כל דבר במידה לא יזיק.

29/05/2023 | 21:31 | מאת: תמר

שלום עשיתי טיפול שורש והרכיבו לי כתר מלפני 8 שנים בבדיקה אצל רופאת השיניים מלפני שנה אמרה שיש לי דלקת בשן קיבלתי אנטיביוטיקה אמרה לי שאי אפשר לעשות טיפול שורש פעמיים ושצריך השתלה בסוף האם אי אפשר לעשות טיפול שורש פעמיים? אפשר לטפל בדלקת בשן ולהרכיב כתר חדש במקום השתלה? אפשר לעשות השתלת שן ללא ברגים?

אם יש מצב שבו יש דלקת בשן עם טיפול שורש, ניתן לשקול לחדש את טיפול השורש. כל מקרה לגופו ובהתאם למצב. כדאי להיוועץ עם מומחה בטיפולי שורש - אנדודונט על מנת לקבל הערכה של סיכויי הצלחת הטיפול.

25/05/2023 | 02:37 | מאת: הדר

שלום, רגישות גבוהה בשתייה ואכילה קר וחם. בכל הפה. כאבי ראש חזקים . לא רואים חורים. יש נסיגת חניכיים קלה אבל לא משהוא שהיה ברור לרופא מדוע יש את הרגישות . אין דלקת חניכיים. הומלץ לצילום חניכיים וללכת למומחה. מה זה יכול להיות ולמה מלכתחילה יש נסיגה?? בת 32. אין בעיות שיניים לאף אחד במשפחה תודה

נסיגת חניכיים וחשיפת צווארי השיניים עלולה לגרום לאי נוחות עד כאב ופגיעה ממשית באיכות החיים ובהנאה מאוכל ושתייה. בשלב הראשון - מומלץ לרכוש משחת שיניים ל״שיניים רגישות״, לכל מותג יש משחה למטרה זאת בטכנולוגיות שונות. ככל שלא משתפר מומלץ להיבדק ע״י מומחה חניכיים שיכול להציע טיפולים כירורגיים לנסיגות חניכיים.

17/05/2023 | 22:27 | מאת: נועה

שלןם רב. יש לי שן עם כתר אחרי סתימת שורש. לפני חודש,סבלתי מכרב בשן ובכלל הצד של הפה רופא השיניים אמר שזה דלקת חניכיים טיפלתי ועבר.המשכתי לטפל בסילונית חוט מי פה הכל ואחרי שבועיים שוב חזר הכאב. כואב כשאני לועסת משהו חם.כואב כשאני לוחצת על השן ועל השיניים שלידה. החניכיים קצת אדומןת אהל הכאב מטורף ותמיד ממוקד בשן ובאיזור עם הכתר. הרופא צילם מספר פעמים ואומר שאין שום בעיה. מה לעשות??? הכאב חזק מאוד

ללכת לשמוע דעה נוספת מרופא אחר. אולי יראה מה שהראשון לא רואה.

29/04/2023 | 21:35 | מאת: אולג

יש לי בחלק הפנימי של השן , את החריץ הזה על קו החניכיים זה שבין הכותרת לשורש , כנראה מנסיגת חניכיים למרות שאין דלקת חניכיים והן וורודות ובריאות ,למרות שאין רגישות לטמפרטורה , אבל החריץ הזה מטריד לי את הלשון ושורט אותה . הייתי אצל רופא שיניים שלא רצה לגעת שם כי זה קרוב לחניכיים .האם יש אופציות לפתור את הדבר הזה אצל פריודונט לפחות ?מה ניתן לעשות . אם זה השתלה שם או החלקה בעדינות של החריץ הזה מבלי לפגוע בחניכיים ובשן . ,שיהיה הקלה על הלשון . זה נשמע קנטרני אבל זה מטריף אותי החריץ הזה

תשכנע את רופא השיניים שלך שזה מפריע לך ותתעקש שיתן לך פתרון..

יש לי משולש שחור קטן ורופא שיניים הציע לי הזרקה של חומצה הילרואינית . בכדי שהפפילה תתמלא ותסגור את המשולש . הבנתי שאחרי תקופה מסויימת החומצה ההילרואינית יורדת . האם הפפילה והחניכיים מתכווצים חזרה לאותו מצב בדיוק כפי שהייתה לפני החומצה ההילרואינית , או שלחומצה יש איזשהו אפקט רגנטיבי מסויים שהחניכיים לא חוזרות בדיוק לאותו מצב כפי שהיו ?

לפי הבנתי וידיעתי זהו טיפול שיש לחזור עליו כל פרק זמן כזה או אחר, בדומה לטיפול בבוטוקס. אבל לומר - אין לי נסיון אישי עם החומר באינדיקציה זאת.

24/04/2023 | 08:03 | מאת: שרון

בוקר טוב, לפני כ 3 חודשיים הוציאו לי שתל לאחר 19 שנים, שאומנם היה יציב אך העצם סביבו נאחלה. כיום לאחר סיטי הוחלט שאני צריכה לבצע השתלה ובו זמנית את השתל. האם יש סוג של השתלה ושתל מועדפים ? פרוצידורה מועדפת ?

מה הכוונה ״סוג השתלה״ מועדף? לגבי סוגי שתלים, יש חברות שתלים רבות בשוק, ויש לבקש נתונים מהרופא באיזה שתל משתמש. יש להשתמש רק בשתלים שיש להם אישור של משרד הבריאות הישראלי, ותקן FDA ו CE. לרוב שתלים עם תקנים אלו ייחשבו בטוחים לשימוש. מעבר לכך יש מותגים רבים בשוק עם מעלות כאלה ואחרות וזה עניין להעדפת הרופא המבצע ולשקילה עם המטופל איזה שתל עדיף עבורו.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 20