צבע ומרקם לא תקין בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/11/2016 | 05:53 | מאת: שירה

שלום. אני בת 22 ובעברי חליתי בסרטן לימפומה נון הודגקין והחלמתי לפני כשנתיים, אז ככה: זה כבר כמעט שנה ככה שמרקם הלשון שלי ממש נוראה, הפעילות של הלשון כל כמה ימים צומחות לאורך כל הלשון והן בצבע לבן צהוב. אני צריכה בכל פעם עם מנקה לשון לנקות את זה וזה צומח מחדש, וכשאני מנקה יורד לי אפילו דם מהלשון. אבל אני חייבת לנקות זה נורא מגעיל זה נהפך לבשר מת כזה חיספוס ממש עבה שכבה כבה כזאת מעל הלשון, הלכתי לרופא פה ולסת והיא טוענת שזה נראה פטרייה וזיהום והיא נתנה לי משחה בשם דקטרין למשך שבועיים ואז לחזור אליה, הדקטרין לא ממש השפיע, הלכתי לרופאת משפחה שנתנה לי כדור אחד באופן חד פעמי לבלוע בשם פולקנזול, אם אני לא טועה בשם הכדור, לא חזרתי לרופאת פה ולסת כי אני נורא מפחדת נורא מפחדת לשמוע שזה סרטן.. עשיתי באחת מהביקורות שלי בדיקת PET CT לאחרונה. ושאלתי היא כזאת , אם זה סרטן הלשון האם היו רואים את זה בסיטי, או שלא רואים במאה אחוז לפעמים סרטן הלשון בסיטי הזה ורואים רק בביופסיה. ואם כן רואים בוודאות בסיטי אז איפה שהוא אוכל להיות רגועה כי התוצאות יצאו תקינות, ואם כן אז מזה זה? למה הלשון שלי מאריכה חוטים ארוכים לבנים של בשר ובצבע צהוב וכלום לא עוזר לא הדקטרין ולא הכדור הזה שנטלתי פונקנזול, ומה אני אמורה לעשות כדיי להעביר את זה? כי לא משנה כמה אני מנקה את הלשון זה צומח מחדש תוך יומיים, האם יש משהו חזק יותר מזה שיכול להחזיר לי את הלשון שלי בחזרה אדומה וחלקה? אגב אציין שהרופאה הפנתה אותי לעשות אולטראסאונד טירואיד משהו בשם הזה ויצאה תקין לא ראו בלוטות רוק נפוחות.

04/12/2016 | 23:31 | מאת: ד"ר הילה קליין

שירה שלום תחילה את יכולה להרגע, התופעה שאת מתארת הינה התארכות הפפילות עג הלשון. נקראת גם "לשון שעירה" לא ברור למה זה קורה, מה שכן זו לא תופעה ממאירה וכן יכולה להתפתח שם קנדידה ( פטריה) מומלץ לפנות להמשך ייעוץ למומחה/ית לרפואת הפה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות