שתל והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/09/2016 | 22:59 | מאת: ירדן

אני אמורה עוד חודש לעבור התקנת שתל בשן טוחנת והרמת סינוס שאלתי האם ההחלמה קשה יותר בהרבה מאשר שתל ללא הרמת סינוס, כמה זמן לוקח להחלים וכדאי לנוח עד שחוזרת לעבודה כי עשו לי פעם אמנם הלסת תחתונה ולקח לי לפחות יומיים והיה ללא הרמת סינוס האם שיש הרמה החלמה יותר קשה וגם תופעות שונות שיש הרמת סינוס שיכולים להיות ?ונתנו לי אלא אם כן נהוג להוסיף אנטיביוטיקה רק ל5 ימים יום הניתוח רק ממש לפני ההשתלה ו4 ימים נוספים האם לא נהוג לתת לשבוע בדרך כלל או שמוסיפים לך עוד מינון ליותר זמן ביום הניתוח האם זה לא מעט מדי והאם נותנים גם תרופות נוספות?

26/09/2016 | 13:13 | מאת: ד"ר הילה קליין

ירדן שלום ייתכן וההחלמה מהרמת סינוס הינה ארוכה יותר מביצוע שתלים בלבד. זמן ומשך ההחלמה משתנה כתלות במקרה ובנסיון המנתח. נפיחות וכאבים לאחר הרמת סינוס עשויים להמשך בין 3 עד 10 ימים. מומלץ לא לקנח את האף למשך כחודש ימים לאחר פרוצדורה זו. וכמובן שנהוג לתת כיסוי אנטיביוטי של 7 ימים לאחר הניתוח. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות