פצע מוקוצל בפה - מספר שאלות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/08/2016 | 18:17 | מאת: חני

יש לי מוקוצל בפה. רופא פה ולסת אמר שהפתרון היחיד הוא ניתוח להסיר. 1. מה יכול לקרות אם אחליט לא לבצע כלום? 2. מה תהליך ההחלמה כי הבנתי שזה כולל תפרים ? תודה

08/08/2016 | 18:33 | מאת: חני

שאלה נוספת - האם ניתן לטפל בלייזר או באנדוסקופ ? האם יש דרך לטיפול ללא ניתוח ?

11/08/2016 | 15:40 | מאת: ד"ר הילה קליין

מוקוצלה איננה חולפת לבד ויש להסירה. אם לא תטפלי עשויה לגדול. כאשר המוקוצלה נמצאת בסמוך לצינוריות של בלוטות רוק גדולות כדוגמא - סמוכה לצינור ההפרשה של הבלוטה התת ליסתית אזי ניתן לפתור את הבעיה בעזרת אנדוסקופ. במידה ומדובר בבלוטת רוק קטנה כמו אלו שעל השפה לא ניתן. סיכויי ההחלמה גדלים כאשר משתמשים בצריבה מקומית וכזו יכולה להיות חשמלית או עי לייזר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות