אובדת עצות - מה עושים ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/07/2016 | 14:51 | מאת: גלית

שלום רב, עקב הצורך בהרמת סינוס והופעת ממצא "חשוד" ביצעתי CT מערות הפנים ונמצא כי יש לי סינוסיטיס כרונית (פענוח ה CT = מלאות פוליפואידית קשה באטמאואיד ובפרונטלי הימני, מלאות פוליפואידית בספנואיד השמאלי. הנזופרינקס ללא גושים. עיבוי רירית במקסילארים, יותר מימין.חסימת OMC דו"צ. קונכות האף מעובות וקיימת הצרות נזלית קשה. מחיצת האף לשמאל) הצילום בוצע לפני שבוצע טיפול כלשהו. כמו כן אני אסימפטומטית לתופעות הסינוסיטיס. לאחר הצילום טופלתי בקורס של אוגמנטין וכן תרסיס אבאמיס. מייעוץ עם רופאי אא"ג - האחד טוען כי חובה לבצע FESS לפני הרמת הסינוס ואילו השני, טוען שכיוון והרמת הסינוס הינה משמאל ועיבוי הרירית הינו פחות משליש הסינוס, הרי שאין חובה לבצע FESS. כמו כן ייתכן והטיפול שיפר את המצב וזאת בעקבות בדיקה עם אנדוסקופ. מה דעתך ? מה הגרוע מכל שיכול לקרות אם אבצע הרמת סינוס ללא FESS ?? בתודה ובברכה.

29/07/2016 | 06:45 | מאת: ד"ר הילה קליין

גלית שלום עונה בהסתיגות קלה כיוון שלא ראיתי CT. אבל באופן כללי. הסינוסים שלך מלאים פוליפים ונוזל , הם לא מתנקזים נכון לחלל האף כי הפתח שלהם לשם ה OMC חסום. אי לכך כאשר יבצעו הרמת סינוס ייתכן שתהיה בצקת ותגרם חסימה של הסינוס. אך לא בוודאות כיוון שאם רק שליש מעובה , הרמת סינוס מגביהה את הסינוס במספר ממ בודדים ויכול להיות שלא יקרה כלום. כיוון שנרשם שפתחי הסינוס חסומים הייתי שוקלת FESS בחיוב. כי לא ניתן להגיד בוודאות שלא יהיה זיהום או בצקת לאחר הרמת סינוסים. חשוב שתבדקי מה הניסיון של הרופאים שעמם התייעצת בביצוע FESS ... לעיתים התשובה נובעת מניסיונו של הרופא ( לא בהכרח) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות