שאלה - דם ברוק בבוקר

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/07/2016 | 11:32 | מאת: יוסי

שלום, בן 66. תקופה ארוכה (כשנה או יותר) שכל בוקר אני קם ויש לי דם ברוק. כאשר אני יורק לכיור את רואה רוק בצבע ורדרד/אדמדם. בהתחלה הצבע היה קצת יותר בהיר, כמו צהבהב-חום, ובזמן האחרון הוא קיבל גוון יותר ורוד/אדום. הדם ברוק מופיע לי כמעט כל בוקר במהלך השבוע, ומופיע בבוקר בלבד. בשאר שעות היום לא שמתי לב לדם ברוק. אציין שאני בתהליך של טיפול שיניים הכולל שתלים. ברצוני לשאול: 1. ממה יכול לנבוע הדם ברוק? האם זה נובע רק מהשיניים או יכול לנבוע מסיבות אחרות? 2. אילו בדיקות ניתן לבצע כדי לבדוק מדוע יש דם ברוק, והאם הכל תקין? 3. האם כדאי להזדרז בבדיקת התופעה הזו של דם בבוקר ברוק כבר תקופה ארוכה, או שאין צורך בבדיקה? 4. לאיזה רופא מומחה כדאי לגשת לבדוק זאת (כלומר, מומחה באיזה תחום?) אודה לתשובה, בברכה, יוסי

14/07/2016 | 06:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

יוסי שלום ישנו הבדל האם ישנו דם ברוק בעקבות צחצוח השיניים - אז מדובר בבעיה בחניכיים דלקת מקומית ויש להתייעץ עם רופא השיניים. במידה ואין בעיית חניכיים ומדובר בכיח דמי יש לשלול מקורות אחרים לדימום כגון ריאות או מערכת העיכול , על אף שלאור התיאור שלך וכיוון שאתה במהלך טיפול שיניים סביר להניח שהדימום מקורו בחניכיים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות