פפילות בלשון עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/06/2016 | 12:19 | מאת: שילה

שלום רב, אני בת 31. לפני שבוע התחלתי להרגיש על הלשון כמו כוויה (במרכז בעיקר) האמת שזה היה בסמוך למאכל חם שאכלתי.. אבל לא חם מידי...לא יחסתי לזה יותר מידי חשיבות.הייתי בטוחה שיחלוף לי.. לאחר 5 ימים התחלתי לראות שאין ממש שיפור וממש מציק לי כל הנושא אפילו כשאני רוצה לבלוע אני מרגישה כאב קל בלשון לכיוון הלוע. פניתי לרופא עור והא הסתכל בזכוכית מגדלת ואמר לי חד משמעית שזה לא התחום שלו אבל הוא רואה על הלשון שלי פפילות ושאפנה למרפאת פה ולסת. כשאני מסתכלת במראה אני באמת רואה קבוצת שיערות לבנות בולטות במרכז הלשון. מין הרגשה של בליטה/גבעה בלשון. אני חייבת להוסיף שלפני חודש עברתי ביופסיה להוצאת בלוטות רוק מחשד לתסמונת שיוגרן למרות שבבדיקת רופא לא מצאו לי יובש חריג בפה (רק בעיניים) .. התסמונת התפרצה לאחר הלידה השנייה שלי. האם יכול להיות שמה שיש לי זו פטריה בעקבות הניתוחון שעברתי? הרופאת משפחה שלי שלחה אותי לבינתיים לבדיקת HIV מה שלמחיץ עוד יותר את המצב שלי ..ממה זה עוד יכול להיגרם? אני ממש סובלת ומודאגת... אשמח להכוונה עד שיבדוק אותי רופא בבית החולים... דבר שיכול לקחת גם חודשיים. לסיכום ... אני אשמח לדעת אם זה דבר שיחלוף לעבור/לחלוף... או שזה כבר מרמז על משהו חריג....תודה רבה

05/07/2016 | 08:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

שילה שלום האם את מעשנת? חיפוי ע"ג הלשון ופפילות מוארכות ניתן לצחצח עם מברשת לשון ולגרד אותן. בכל אופן יש לש לול נוכחות פטרת הפה ואם קיימת אז לברר מה הגורם . כיוון ש העקירת היא ירידה בתנגודת חיסונית נשלחת לביצוע בדיקות דם. לקבלת תמונה מלאה בעניין כדאי שי עי מומחה ברפואת הפה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

05/07/2016 | 10:29 | מאת: שילה

האמת שאני מעשנת בערך סיגריה 1-2 ביום...(וכמובן שהפסקתי לחלוטין ברגע שהתחילה הבעיה) האם זאת יכולה להיות הסיבה? יכול להיות שנוצר לי זיהום בפה שגרם לכל הבלאגן על הלשון...? אני עדיין מרגישה אי נוחות על הלשון ובמקביל רופאת המשפחה נתנה לי למרוח דקטרין.(אין ממש שיפור ואני מורחבת כבר 4 ימים) האם יש קשר בין תסמונת סיוגרן לבעיות לשון? אני מחכה לבדיקת רופאה פה ולסת אבל אשמח אם תאמרי לי אם יש מצב שהתפועה תחלוף מתישהו כי זה ממש מטריד....

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות