בליטה גרמית בחניכיים ממצא מסוייד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/06/2016 | 23:04 | מאת: אנונימי

שלום רב, בבדיקת פה ולסת נמצא בליטה גרמית בצד ימין בחניכיים. בליטה דומה קיימת גם בצד השני של הפה, אך בצד הימני היא נפוחה יותר ומעט כואבת במגע. נערך סיטי ונמצא "עדות לממצא מסוייד", ולאחר התלבטות הוצע לי לכרות את הנגע ולשלוח לביופסיה. ברצוני לדעת 1. ממה נגרמת נפיחות בבליטה גרמית שכזאת? (הבליטה מולדת אך התנפחותה רק מלאחרונה) 2. האם הגוף יכול לספוח את הנפיחות מעצמו? 3. האם חובה לכרות? אודה לאינפורמציה לגביי שאלותיי תודה מראש

24/06/2016 | 05:24 | מאת: ד"ר הילה קליין

לעיתים ישנה גדילה שפירה של עצם בצידי הלסתות. במידה וזה קיים בשני הצדדים רוב הסיכויים כי מדובר בממצא שפיר. במידה ויש לך כאבים מומלץ לכרות את הבליטות ועל הדרך לברר גם מה מקורן. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות