תוצאות בדיקת mri לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/06/2016 | 09:44 | מאת: רשיד רשיד

שלום רב עברתי תאונת דרכים, ומאז התחלתי לשמוע קליקים בפה מצד שמאל בעת אכילה ובעת פתיחת וסגירת הפה עם כאבים . עשיתי לפני כחודש בדיקת mri מפרק הלסת, והתוצאות : ---------- המרחשת הטמפורלית (פוסה גלנואידלית) משמאל מעט מושטחת . הקונדיל המנדיבולרי משמאל נראה עם סימני שחיקה\ארוזיה במשטח העליון . הדיסק הסחוסי משמאל קיימת פריקה(דיסלוקציה) קדמית ללא חזרת הדיסק הסחוסי למקומו התקין . לסיכום : שינויים ניווניים הקונדיל המנדיבולרי ו פוסה גלנואידלית משמאל עם פריקה(דיסלוקציה) קדמית ללא חזרת הדיסק הסחוסי למקומו התקין . שאלות: 1) האם הממצאים הם כתוצאה מתאונת הדרכים ? 2) מה הממצאים אומרים ? 3) מה הטיפול לממצאים וכאבים אלו ? תודה לכם

24/06/2016 | 05:21 | מאת: ד"ר הילה קליין

ייתכן והתחלואה במפרק נוצרה עקב התאונה או התגבר בעקבות התאונה. אתה סובל משחיקה של המפרק ותזוזה קדמית של הדיסק המפרקי עובדה שמונעת מהמפרק לתפקד באופן תקין וגורמת לכאבים. מומלץ לפנות למומחה/ מרפאת פה ולסת המתעסקים בבעיות מפרק לצורך טיפול העשוי לכלול: פזיותרפיה ייעודית / סד לילה / ארתרוסקופיה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות