השתלת עצם והרמת סינוס

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/05/2016 | 19:18 | מאת: שירלי

רציתי לשאול מה ההבדל בין השתלת עצם והרמת סינוס ומתי יודעים אם צריך או לא משהוא משניהם להתקנת שתל?

23/05/2016 | 10:49 | מאת: ד"ר הילה קליין

שירלי שלום השתלת עצם היא מונח כולל לכל סוגי השלמת חסרים באורך או רוחב העצם בלסתות . ישנן שיטות שונות חומרים שונים להשתלת עצם והיא תלויה בסוג החסר ובמיקום החס. הרמת סינוס היא דוגמא לניתוח המשלב השתלת עצם בתוך חלל הסינוס המקסילרי ( גת הפנים) שהינו חלל - בערך דמייני חלל התחום מעל השיניים ומתחת לארובת העין. כיצד יודעים האם צריך ומה? לאחר העקירות או לפני ביצוע השתלים יפנו אותך לצילום סיטי זהו צילום הדמיה הנותן תמונה של הלסת ב3 מימדים וניתן לבחון האם יש סר של עצם או לא. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות