בלוטות רוק נפחות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/05/2016 | 22:57 | מאת: נעמה

שלום רב, בתקופה האחרונה אני מרגישה 2 בלוטות נפחות בפה בכל צד בלחיים והבנתי שזה בלוטות הרוק בנוסף כאב באוזן ימין וכאבי גרון שהולכים וחוזרים ותחושת יובש בפה. זה דיי מדאיג אותי האם זה מסוכן ???? ולאיזה רופא עליי לפנות ? אודה על עזרתכם

17/05/2016 | 08:34 | מאת: ד"ר הילה קליין

נעמה שלום כדאי לפנות לרופא/ה מומחה/ית פה ולסת או אאג המתמחים בטיפול בבלוטות הרוק. בנתיים להקלת המצב מומלץ להרבות בשתיית מים ועיסוי מקום הנפיחות על מנת לעודד הפרשת רוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

25/05/2016 | 12:24 | מאת: מלה

אני בת 62. מזה שנים רבות (מעל 10 לפחות), יש לי תופעה של התנפחות וכאב מתחת ללסת. זוהי תופעה שחוזרת מספר פעמים בחודש, לאחרונה, בתכיפות רבה יותר מבעבר. בדרך כלל סמוך לאכילה, אך יכולה להופיע גם עם ההשכמה בבוקר.אציין שפי יבש לעיתים קרובות, בעיקר במשך הלילה ובהשכמת הבוקר ואני נוהגת לשתות הרבה מים במשך היום .(אין לי סכרת). הנפיחות והכאב עוברים לאחר זמן שנמשך בין דקות אחדות לשעות אחדות (עד לפעם הבאה...) בבדיקת אולטרסאונד שהופניתי אליה לאחרונה, לאחר תלונתי כנ"ל לרופא המשפחה,לא נמצא דבר והטכנאי אף התלוצץ על כך שאני מגיעה לבדיקה ללא הנפיחות המדוברת... אציין גם שכיוון שהתופעה נמשכת כל כך הרבה שנים, "התרגלתי" אליה... האם יש בכך סיכון, והאם עליי להמשיך בבירור / טיפול ואצל מי? תודה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות