ציסטה בשן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/05/2016 | 16:41 | מאת: מיכל

שלום רב, התגלתה אצלי ציסטה ענקית בשן בינה כלואה תחתונה שדחפה את השן מאוד למטה, "אכלה" את העצם וגם פגעה בשן האחרונה ששורשיה בתוך הציסטה (אני לא מרגישה כי יש לי בה טיפול שורש). שאלותיי: האם כדאי לעבור את העקירה במרפאת הרופא - או עדיף בבית חולים? האם אפשר להוציא את כל הציסטה כולל השק כדי שלא תחזור, או - כפי שאומר הרופא - רק את התוכן שלה? האם הרדמה מלאה באמת תגרום לסגירת הלסתות, אז עדיף מקומית? אחרי ההוצאה הרופא מתכוון לשים גזות בפנים לדחיסת המקום, האם זו הדרך המקובלת? תודה מראש על התשובות, מיכל

17/05/2016 | 08:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

מיכל שלום את הטיפול כדאי לעבור אצל כירורג/ית פה ולסת מומחה/ית . ואין זה משנה האם הטיפול נעשה בבית החולים או במרפאה הפרטית הכל כתלות במיומנות המנתח/ת. לגבי הציסטה - חשוב לקחת דגימה מהציסטה ולשלוח לבדיקה היסטופתולוגית , לגבי השאלה האם להוציאה בשלמות הכל תלוי מה גדלה וכמה היא קרובה לעצב המנדיבולרי האחראי לתחושה בשפה והסנטר בצד הרלוונטי. במידה והרופא חושב שהציסטה גדולה מידי ישנן שיטות להקטנה של הציסטה , כמו הכנסה של צינורית לתוך החלל שנוצר ושטיפות בבית עי מי מלח עד להקטנתה. הכנסה של גזות הספוגות בחומרים שונים , למיטב ידיעתי, הייתה גישה כזו לפני הרבה שנים אינני חושבת שזהו טיפול הבחירה כיום. לגבי ההרדמה המלאה במידה והניתוח לעקירות והוצאת הציסטה נרחב. מקובל כיום ואף מומלץ לנתח ב"טשטוש עמוק" או בהרדמה כללית. זה לא גורם לנעילה של הלסתות , ההפך זה מקל עליך את הטיפול הממושך עם פתיחת פה לזמן יחסית ארוך. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות