לפני השתלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/05/2016 | 18:26 | מאת: יפית

רציתי לשאול באיזה מקרים אחרי עקירה בשן עליונה טוחנת אחורית ביותר לא בינה צריך עקב זיהום גדול/סדק צריכים בנוסף לשתל גם השתלת עצם ו/או הרמת סינוס באיזה שלב או כמה זמן אחרי העקירה ולפני שתל יודעים בוודאות ומהי בעצם הרמת סינוס ןמה ההבדל בין ההרמות כי שמעתי שיש 2 סוגים , ומי שלא סבל אף פעם מסינוסיטיס גם יש אפשרות שיצטרך את זה או שהסיכויים גדולים יותר למי שסבל בעבר מזה.

05/05/2016 | 09:26 | מאת: ד"ר הילה קליין

יפית שלום הצורך בהשתלת עצם בסינוס המקסילרי לא קשור לבעיות של סינוסיטיס בעבר. הסינוסים / מערות הפנים הינם חללים בפנים אליהם מתנקזים גם הנוזלים מרריות האף . הסינוסים המקסילרים אלו המצויים בלחי סמוכים מאד למקום ביצוע השתלים. ועל מנת לבצע שתל אופטימלי ישנו צרך בהשתלת עצם בתוך הסינוסים . ישנן 2 סוגי הרמות סינוס פתוחה - בה פותחים ממש חלון בקיר הסינוס ומשתילים עצם וזה נעשה כאשר חסרה כמות גדולה של עצם לביצוע השתל. או הרמה סגורה שבה משתלים עצם נקודתית באזור השתל עי קידוח קטן המשמש גם למיקום השתל , אבל היא יעילה רק במקרים בהם באמת ישנו חסר קטן של עצם. הצורך בניתוח להרמת סינוסים נקבע לאחר ביצוע CT דנטלי הנותן אומדן מדויק לגובה ועובי העצם באזור המיועד להשתלה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות