השתלה והשתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/04/2016 | 17:54 | מאת: גאיה

עברתי עקירה לפני כמה ימים הכאב לא מה שהיה אבל המקום עדיין מאוד רגיש מדוברת בשן טוחנת עליונה מתי הרגישות אמורה לפחות באופן משמעותי ,מתי אפשר לצחצח רגיל כי כרגע פוחדת. שאלה שנייה כמה זמן בדרך כלל מחכים בין עקירה לשתל בלסת עליונה והאם יש הבדל בין הלסתות ואם מחכים קצת יותר יהיה נזק כי פשוט זה יוצא שנכנסים לקיץ. דבר שני אם לא אמרו על השתלת עצם סהיר להניח שלא אצטרך או שיכול להיות שמגלים אח"כ בבדיקה או בצילום ? כי נאמר לי שהרבה פעמים בטוחנת עליונה כן צריך השתלת עצם. אודה על תשובות ועזרה.

25/04/2016 | 21:25 | מאת: ד"ר הילה קליין

גאיה שלום 1. מומלץ לחזור לצחצח שיניים 24 שעות לאחר העקירה. 2.בדכ ממתינים 3 חדשים בין העקירה להשתלה, לא יגרם נזק אם תמתיני עוד מספר חדשים ( לא שנים) 3.באזור הטוחנות והמלתעות בלסת העליונה בשל קרבה לסינוס המקסילרי , ייתכן ותזדקקי לניתוח הכולל השתלת עצם בסינוסים ( הרמת סינוס) , ניתן לדעת בוודאות לאחר ביצוע צילום סיטי של הלסת העליונה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות