לשון כואבת ופטריה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2016 | 18:20 | מאת: אודל

שלום. מזה זמן מה יש לי כאבים מתחת ללשון. הלכתי לרופא השיניים אשר מצא כיבים בשני צידי הלשון. הוא טען שכנראה השיניים שלי חדות וזה מה שגרם לכיבים והכיבים גורמים לכאבים מתחת ללשון הייתכן? הוא שייף את השיניים ואמר שנראה אם זה יעבור עוד שבוע. בנוסף הוא טען שיש לי פטריה בחך העליון זה נראה נגע אדום. בסיכום הוא רשם ייתכן קנדידה. הוא אמר שמהכיבים הוא לא מודאג מה שיותר חמור זו הפטריה כיוון שכל נגע כזה הוא טרום סרטני. נשלחתי למחלקת פה ולסת בבית החולים אולם עד אז מה דעתך? כתוב באינטרנט שכך נראה סרטן חלל הפה. האם לדעתך בזה מדובר? יש לציין כי הכיבים הללו אינם כואבים לי. מה שכואב לי זה מתחת ללשון. אשמח לעצה

08/02/2016 | 10:44 | מאת: ד"ר הילה קליין

אודל שלום פטרת הפה עשויה להופיע במצב של ירידה בתנגודת החיסונית בגוף ועשויה אף להופיע לאחר מתן ממושך של אנטיביוטיק לדוגמא. בכל אופן כיב או נגע בחלל הפה שלא חולף לאחר שבועיים דורש בירור , אין זה מחייב שמדובר בנגע ממאיר ו / או פטריה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות