כאבים בלסת ובשיניים לאחר לעיסת עצם קשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/01/2016 | 20:09 | מאת: שי

שלום רב, אני בן 28. לפני כחודשיים היה לי עצם זר באוכל (מעין בורג/כפתור מתכת). הדבר הוביל למספר תופעות - שיני בינה שהיו כלואות עד אז מתחת לחניכיים פרצו החוצה. התופעה היותר בעייתית היא שמאז סבלתי מכאבים שהקרינו על כל אזור הפגיעה. בדיקה אצל רופא מומחה פה ולסת לפני כחודש וחצי קבעה כי אני סובל ממתיחה בשריר הלסת ומכאן הכאבים. רופא שיניים לא איתר כל בעיה בשן. לפי הוראות הרופא, הפסקתי לאכול אוכל קשה וכמו כן עשיתי קומפרסים חמים על האזור. הכאב כמעט עבר אבל האזור עדיין מציק, ומאכלים קשים (גזר, פיצוחים, בשר בקר) אני עדיין מתקשה מאוד לאכול. רופא שיניים המליץ על סד לילה כיוון שלדעתו הסיבה שנגרם נזק כזה היא שאני גם חורק שיניים בלילה ולכן הלעיסה של העצם הזר גרמה לתפיסה כה חזקה, כי הלסת גם כך שחוקה. הלסת מעט "חורקת" ובפתיחה גדולה של הפה יש כאב קל אבל התנועה מלאה. בעיה ששמתי לב אליה בימים האחרונים היא שגם מנח הלשון בפה מעט השתנה ואני מרגיש שהיא דוחפת את השיניים העליונות הקדמיות, בעיקר בשינה. השאלות שלי הן: 1. האם יכול להיות שנגרם איזשהו נזק לשורש של השן שניתן לראות רק עם הזמן? 2. האם יכול להיות שינוי במנח הלשון עקב תזוזה בלסת/צמיחת שיני הבינה? 3. האם תוך מעל חודשיים מהמקרה וחודש וחצי מאז שהייתי אצל הרופא המומחה הכאב לא אמור לעבור לחלוטין? האם יש צורך בבדיקה נוספת? 4. האם לאור מה שכתבתי סד לילה אכן יכול לעזור? תודה

08/02/2016 | 10:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

שי שלום עפ סיפור המקרה שלך היתה טראומה חריפה למפרק הלסת או שרירי הלעיסה. כיוון שלא סבלת בעבר מבעיות במפרק הלסת סביר להניח שאינך חורק שיניים כרוני ושסד לילה לא בהכרח יפתור את הבעיה. כיוון שרוב הסיכויים שנגרמה מטראומה חד פעמית בעקבות לעיסת גוף זר במזון. אי לכך המלצתי לך לפנות במקום רשאון לביצוע פזיותרפיה שמפרקי הלסת ושרירי הלעיסה .ייתכן מאד ופזיותרפיה תסייע בפתרון הבעיה. בנוסף רצוי להיות בטיפול ומעקב אצל מומחה/ית פה ולסת או מרפאה המתמחה בטיפול במפרק הלסת. אני לא חושבת שיש קשר לדחיקת לשון, לגבי שיני בינה ישנם קריטריונים לעקירת שיני הבינה במידה וישנה בעיה ספציפית ועל זה ניתן להתייעץ עם כירורג/ית פה ולסת בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות