שפה נפוחה וקשה לאחר הורדת תפרים (כתוצאה מתאונה)

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/01/2016 | 11:38 | מאת: יוסי

שלום רב, לפני כחודש נפצעתי בפניי בתאונה. שברתי לסת תכתונה, מספר שיניים נשברו והשפתיים התחתונות והעליונות נחתכו באופן די רציני ונזקקתי לתפרים בבית החולים. התאונה התרחשה לפני חודש, התפרים בשפה הוסרו לפני כשבוע, אבל אין לי שום תחושה כאילו הנפיחות בשפה יורדת- השפה באיזור התפר נפוחה וקשה (כמו גולה קשה), כמו כן יש לי סוג של שלפוחית מזערית סביב קווי החתך מהצד הפנימי של השפה. אין שום כאב- פשוט נפוח ומוצק. הרופאים בביקורות לא אמרו שום דבר, ואמרו שזה חלק מתהליך החלמה. האם המצב שאני מתאר סביר? האם עליי לבצע צילום לשפה? יכול להיות שנותרו שברי שן בתוך השפה ולכן זו התחושה שלי? מה כדאי לעשות? תודה רבה! יוסי

10/01/2016 | 00:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

יוסי שלום במידה והיו שברי שן בשפה סביר להניח שמקום הפציעה בשפה לא היה נרפא ואף הייתה ממנו הפרשה מוגלתית. אם כי זה לא מחוייב המציאות. ניתן לבצע צילום קטן כמו צילום שיניים המכוון לשפה ע"מ לשלו גוף זר בשפה כמו חתיכת שן. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

10/01/2016 | 08:01 | מאת: יוסי

יוסי

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות