שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/11/2015 | 22:55 | מאת: שיר

ואודה על תשובה כנה (: איך היית מרגיש לו לקוח שלך היה מטיל ספק בהצעת טיפול שנתת לו ומבקש חוות דעת שנייה ? לחילופין לו היית שם עצמך בנעליו, מה היית עושה ? לעיתים מרחף הפחד שרופאי שיניים מעודדים טיפולים שהם לא מחויבי המציאות... אזי מהי הדרך להתמודד עם כך ?

07/11/2015 | 20:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

שיר שלום חוות דעת שניה היא עניין מקובל בכל תחומי הרפואה. הרבה פעמים כשבים אלי מטופלים לתכניות טיפול גדולות הכרוכות בתהליך ממושך או ניתוחים מורכבים ואני מרגישה שאינם בטוחים או שלמים עם התהליך אני ביוזמתי ממליצה להם לקבל חוות דעת ממומחה נוסף ולשבת איתי ששנית לצורך החלטה. לא פעם מגיעים אלי מטופלים לאחר שקיבלו חוות דעת אחת או שתיים קודם אלי. מה שחשוב לזכור שכדאי לקחת חוות דעת אבל לא להפוך ל " אוסף חוות דעת " כי אז מרוב עצים לא רואים את היער. כדאי לבדוק תמיד מומחים ( דגש על רופא מומחה ) בתחום 2-3 חוות דעת מקובל ואז להגיע להחלטה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות