פצעון וקליקים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/11/2015 | 20:46 | מאת: מור

היי, שני דברים. האחד- יש לי פצעון בחיך העליון כבר יותר מחצי שנה. הוא לא נמצא תמיד אלא הולך ובא הולך ובא. כשהוא צומח זה כואב וכשהוא נמצא הוא רק מציק ומגרד ואז זה קטן עד שנעלם. הלכתי לרופא שיניים ותיארתי לו מה שקורה, הפצעון לא היה באותו זמן, והוא אמר שזה בגלל שני טיפולי שורש שהזנחתי הרבה זמן. לא מדובר באבסס.. אבססים גם היה לי וזה שונה בגודל, במרקם, בצורה, במיקום (האבסס גדל לי על החניכיים מעל השיניים). עשיתי טיפול שורש אחד והפצעון ממשיך לצמוח ואפילו לא מראה סימנים של שינוי כלשהו. אני לא חושבת שזה קשור לטיפולי שורש. מה הקשר בין טיפול שורש לחיך עליון? מה אפשר לעשות כדי לרפא אותו? דבר שני, יש לי בעיה של קליקים בלסת כשאני פותחת וסוגרת את הפה אחרי פתיחה גדולה. יש לי את זה ממש מזמן וזה לא הפריע לי כל כך עד שעשיתי את הטיפול שורש ומאז הקליקים ממש בתדירות גבוהה, הם יותר חזקים ויותר כואבים. מה אני יכולה לעשות כדי שיעבור לי? מה אני יעשה עם הטיפול שורש השני, זה לא יחמיר את המצב? אני מרגישה שהלסת שלי ממש מתפרקת. השאלה אם הפצעון קשור לט"ש ואז כדאי לעשות אותו או שזה לא קשור ואז אני סתם מחמירה את מצב הלסת שלי.. מה לעשות? ערב טוב

07/11/2015 | 20:44 | מאת: ד"ר הילה קליין

מור שלום במידה והפצעון סמוך לאחד משורשי השיניים של השן אז ייתכן ומדובר בזיהום ממקור השורש. יש לוודא זאת טוב עי צילומי רנטגן ובדיקה אצל רופא השיניים. אם לא בטוחים מומלץ לפנות להמשך בירור אצל מומחה/ית לכירורגית פה ולסת. לגבי הקליקים אכן צפויה החמרה לאחר פיחה ממושכת , התייעצי עם רופא השיניים האם ניתן לפצל את זמן טיפול השורש לכמה טיפולים קצרים יותר. או לעשות הפסקות בזמן הטיפול ולבצע עיסוי של מפרק הלסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות