סיכוי לניתוח

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/09/2015 | 00:41 | מאת: ליאת

הולכת לעבוד כנראה מבנה +כתר זמני + קבוע לשן קדמית והבנתי שבשן קדמית מורידים יותר חומר שן , האם בגלל הורדת יותר חומר הסיכוי להארכת כותרת יהיה גדול יותר? ואם כן זה מסובך יותר בשן קדמית ?

19/09/2015 | 20:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

ליאת שלום ניתוח להארכת כותרת איננו ניתוח מסובך .הבעיה בהארכת כותרת בשן קדמית היא התוצאה האסתטית של החניכיים לאחר הניתוח. במידה ויש צורך בהארכה בחלק החיצוני הפונה אל השפה, עשוי להיווצר מצב שבו החניכיים בשן קדמית שעברה את הניתוח גבוהות מהחניכיים ע"י שן סמוכה שלא עברה את הניתוח. לכן במידה ואת חושפת את החניכיים בחיוך למשל, התוצאה עשויה להיות לא אסתטית בכלל. התייעצי עם הרופא המנתח והרופא המשקם לגבי התוצאה הסופית של הכתר והחניכיים. לעיתים במקרים של פגם אסתטי ניתן לשקול עקירה ושתל עם שתל עצם , אך כל מקרה לגופו. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות