כאב בלסת ובאוזן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/09/2015 | 10:17 | מאת: אסתי

סיפור קצת ארוך. בני היה בקורס לצוללנים מקצועיים. באחד הימים החל כאב אזניים חזק, ככל הנראה היות והוא היה טיפה מצונן בזמן הצלילה (דבר שפוגע בפמפום שמאזן לחצים). בדק אותו רופא אף אוזן גרון, מצא אדמומיות והוא נח מהצלילות. הצינון עבר מזמן, ומזה כארבעה חודשים הוא ממשיך לסבול מכאבי אזניים, וגם כאב בלסת - הכל בצד שמאל לאחרונה הוא נבדק אצל שני רופאי אף אוזן גרון שלא מצאו שיש בעיה באזניים, והמליצו שרופא עם התמחות בלסתות יבדוק אותו. רופא הלסתות עשה צילום פנורמי ובדק פיזית- ולא מצא כלום. אבל - באופן יומיומי יש לו כאב בצד שמאל הן של האוזן והן של נקודת החיבור של הלסתות. הכאב הוא יומיומי, רוב הזמן כואב חלש באוזן ובלסת, ומדי פעם יש דקירות של כאב באוזן. הכאבים אינם דוקא בשעות הבוקר. לאור הבדיקות שכבר עבר, אנחנו לא יודעים לאן לפנות ואיפה הבעיה. האם יש לכם רעיון? האם כדאי שיבדק שוב על ידי מומחה ללסתות? תודה אסתי

19/09/2015 | 20:46 | מאת: ד"ר הילה קליין

אסתי שלום הכאבים שאת מתארת עשויים לנבוע מכאב במפרק הלסת או בשרירי הלעיסה. בד"כ אין ממצאים בצילום רנטגן רגיל לבעיה. מומלץ לפנות למומחה/ית פה ולסת המתמחים בטיפול במפרק הלסת לצורך אבחנה טיפול. בררי אם במרפאה שאת מגיעה אליה מטפלים בנושא הזה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות