דוקטור האם אפשר תרגום?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

04/09/2015 | 19:46 | מאת: שלום

שלום רב דוקטור הגיעה תשובת הביופסיה(הוצאת שיניים מהלסת התחתונה) ו...נשמע לי כמו סינית אפשר תרגום בבקשה.. אבחנה פתולוגית: בדגימה נמצא איזור באפיתל הקשקשי עם מעבר ל - ciliated columnar epithelium ממצא זה ניתן לראות ב-dentigerous cyst יש לציין בדופן קבוצות קטנות של אפיתל אודונטוגני משגשג. האם יש סיבה לדאגה לאור הממצאים?.. תודה רבה

19/09/2015 | 20:40 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלום כל תשובה של בדיקה פתולוגית יש להתייחס בקורלציה לממצאים הקליניים כלומר לסיבה שבעטייה לקחו את הביופסיה ולכן חשוב בכל מקרה לחזור אל הרופא המטפל. באופן כללי אין מה לדאוג מדובר בציסטה שמקורה בתאי אפיתל אודונטוגני - בכלליות התאים שמהם נוצרת השן. ציסטה שכזו הינה שפירה אם הוצאה במלואה זהו סוף הסיפור. במידה ולא יש להוציאה בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות