כאב לחץ באזור הרקות ולחץ על שיניים עליונות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/08/2015 | 14:29 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 58. בריאה בדר"כ. חודשיים מאז החלו לי כאבים/לחץ באזור הרקות התחיל כלחץ באזור הרקה השמאלית קצת מאחורי האוזן ואחר כך המשיך ללחץ על רקה בצד ימין ולציין כי מידי פעם כאב /לחץ באזור מצח צד ימין בלבד, וכן לחץ קבוע ושאינו מרפה על שיניים טוחנות עליונות ימין ושמאל. אציין כי שמתי לב כי יש לי ליחה וכן נזלת מימית ותחושת שאני צריכה לנקות את האף מבפנים כי יש לכלוך, ובלילה שמתי לב כשאני ישנה אני מרגישה כי כל פעם נסתם לי נחיר אחד של האף. אציין כי לא הייתי מקוררת, או מנוזלת ללא חום ותסמינים כאלו בתקופה האחרונה. אציין שוב כי לחץ על שיניים עליונות קבוע ללא הפסקה!!! הבדיקות שביצעתי: MRI מח - תקין למעט :עיבוי פוליפואידי קל של רצפת הסינוס המקסילארי משמאל. בוצע אולטרסאונד לשלילת ארטריטיס טמפולריס. בדיקת דם שקיעת דם ו- CRP - תקין. א.א.ג. שראה את ה- MRI מח אמר שהממצא זה על רקע אלרגי ולא נתו טיפול. ושאגש לפה ולסת. פה ולסת עם צילום פנורמי, שלל בעיה של מפרקי הלסת. נשלחתי ל- C.T. מח (לאחר שנעשה כבר MRI מח, בדיוק פעולה הפוכה קודם MRI ואחכ"ר C<T<מח) בפענוח צויין הפעם : כעת פוליפואידי בסינוס מקסילרי ימני ללא שינוי מצילום משנת 2008 שהיה להם להשוואה. לא הבנתי למה הכוונה כעת? ואיך ייתכן כי ב-MRI מח רואים בצד שמאל ואילו בC<T< רואים בצד ימין. בכל אופן מכיון שעשיתי מספר בדיקות כפי שציינתי לעיל הייתי גם אצל נוירולוג ששלל בעיה נוירולוגית מבחינתו, מה גם שלא בוצע לי בדיקה של סיב אופטי ב-א.א.ג. רציתי לשאול לדעתך מה זה יכול להיות הכיוון? מה עלי לבדוק לדעתך? ובאיזה תחום ברפואה? נשארתי עם כאבים שלא משתפרים עם: אקמול, אופטלגין, אסיוול 5 מ"ג ל- 10 ימים, אטופן 400 מ"ג למשך 5 ימים. אודה לתשובתך האדיבה. בברכה

04/09/2015 | 17:30 | מאת: ד"ר הילה קליין

שירה שלום ייתכן והנך סובלת מכאבים הנובעים מלחץ . או מהפעלת יתר או עומס ייתר של שרירי לעיסה וצוואר לדוגמא כתוצאה משחיקת שיניים בלילה , סגר לא תקין ועוד . הסימפטומים הם בד"כ כאבי ראש , כאב פנים לא ספציפי ובשלב ראשוני אין פגיעה גרמית או סחוסית במפרק כך שלא יתבטא בצילומי ההדמיה שביצעת. אם הבדיקה הנוירולוגית יצאה תקינה . ממליצה לך להמשיך ולברר בכיוון הזה בשתי מקומות. 1. מרפאת פה ולסת המתמחה בטיפול במפרק הלסת ויש שם את האופציה להערכה סגרית מלאה כולל ביצוע סדים ופיזיותרפיה. 2. מרפאת כאב. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות