יובש בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/08/2015 | 00:04 | מאת: אפי

שלום, לפני כ4 חודשים החלה לי תופעה נוראית של יובש רציני בפה ומאז גם החלו דלקות חניכיים. הייתי אצל רופא משפחה והוא טען כי זה יכול להיות תופעת לוואי של לקיחת ציפרלקס, שזה נשמע קצת מוזר כי אני כבר 10 שנים עם הכדור הזה...... לא? בנוסף, הןא רשם לי תרופה- סלוגן שמייצרת רוק וכן הפנייה למומחה פה. השאלה היא אם אני אתחיל עם התרופה ואלך עוד שבועיים/ שלוש למומחה פה- זה לא ישבש את הממצאים? ( המומחה כרגע חופשה עד סוף החודש) מאוד דחוף לי. תודה!

25/08/2015 | 13:23 | מאת: ד"ר הילה קליין

אפי שלום יובש בפה עשוי לנבוע ממספר גורמים כגו חסר צריכה מספקת של נוזלים , צריכה מוגברת שך קפאין או משקאות אנרגיה או אלכוהול. נשימת פה , חסימה בבלוטות הרוק וכן כתופעת לוואי של הרבה תרופות. סלגן מגבירה את ייצור הרוק אך גם משפיעה ע מערכות אחרות בגוף. לא הייתי מתחילה לקחת מבלי לברר את הסיבה ליובש. כדאי לפנות קודם למומחה/ית ברפואת הפה או בכירורגית פה ולסתות במידה ומתעסקים בנושא בלוטות הרוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות