אבו בבלוטת רוק תת לסתית

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/07/2015 | 16:53 | מאת: יעל

שלום ד"ר קליין בעזרתך הגעתי להחלטה בדבר הסרת האבןועל כך תבורכי. סוף סוף היא הוצאה. במישוש יש הבדל בין הבלוטה הימנית לשמאלית , כשהשמאלית איבדה מנפחה, מה שאומר שיש ירידה בתפקודה. עלי להמשיך לעסות אותה ולשתות הרבה. שאלתי היא: מה הן ההשלכות המעשיות לירידה בתפקוד. האם זה עלול לפגוע בעיכול המזון, בשיניים, בתפקודים אחרים והאם עדיין אני מועדת לדלקות? בברכה יעל

17/07/2015 | 19:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום באופן עקרוני אינך אמורה להרגיש נפיחות בבלוטות הרוק כלל. ייתכן וישנה ירידה בהפרשה אך התרומה שלה לשאר ההפרשה לא קריטית עד כדי שתפגע בעיכול המזון או השיניים. מה שחשוב שאין סימפטומים של נפיחות וכאב. שתיית מים מרובה מפחיתה את הסיכוי לדלקות חוזרות. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות