נימול בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/07/2015 | 13:49 | מאת: מאור אסולין

שלום רב, כבר שבוע לאחר העקירה הכירורגית שעשיתי בצד שמאל שן 38 ועדיין סובל מנימול קל בצד שמאל של הלשון, הצד שבו נעשתה. אני נמצא בפחדים ממש רציניים שזה אולי יהיה משהו קבוע. יש תחושה על הלשון, אני יודע גם להבדיל בין שתי נקודות, הלשון לא רדומה, פשוט יש תחושה של נימול. האם זה נכון שרוב הסיכויים שזה עובר? האם יש משהו שניתן לעשות כרגע חוץ מסטירואידים וויטמין B אותם רשם לי הרופא? האם יש התערבות כירורגית במקרה שמדובר בנימול ולא בקריעה שלמה של העצב? האם ללשון סיכויי ריפוי טובים מהשפה? מודאג ומודה מראש

17/07/2015 | 18:51 | מאת: ד"ר הילה קליין

מאור שלום ישנה פרוגנוזה טובה יותר כאשר מדובר ברק נימול ולא לשון מחוסרת תחושה לגמרי. תחושת הנימול עשויה להיות גם בגלל בצקת באזור הניתוח ולאו דווקא בשל קריעה של העצב. לצערי שינוי בתחושה כמו נימול עשוי להמשך גם שבועות וחדשים עד שחולף. ולא ניתן לחזות מתי התחושה תחזור במלואה ואם בכלל. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות