כאבים עזים בלסת לא יכולה לפתוח את הפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/05/2015 | 02:32 | מאת: אתי

שלום , אני בת 38, ביומיים האחרונים אני סובלת מכאבים בלסת ימין עם הגבלה בפתיחת הפה. היום הכאב החמיר מאד , ישנה הקרנה של הכאב לאוזן ולגרון ותחושה עזה של כאב בשיניים התחתונות האחוריות מצד ימין. אני לא מסוגלת לפתוח את הפה כמעט בכלל! וסובלת בכאבים חזקים, אופטלגין 500מג לא עוזר. אודה מאד לעזרה והכוונה ולהסבר לכאבים.

26/05/2015 | 05:12 | מאת: ד"ר הילה קליין

אתי שלום הכאבים שאת מתארת מקורם ככול הנראה במפרק הלסת. כדאי להיבדק אצל מומחה/ית פה ולסת המתעסקים בנושא מפרק הלסת. יש לציין שגם תהליכים זיהומיים וגידוליים עשויים לגרום להגבלה בפתיחת הפה. טיפול ראשוני בתרופות מסוג נוגדי דלקת שאינם סטרואידים ( כמו אדויל , נורופן , נרוסין וכד' ) עשויים לעזור . אם אינך מסוגלת כלל לפתוח את הפה או במידה וקיימת פתיחה הקטנה מ 2 ס"מ מומלץ שתפני למיון. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות