בלוטות רוק נפוחות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/05/2015 | 16:33 | מאת: צבי

שלום ד"ר, בן 37 בריא בד"כ. לפני מס' ימים התחלתי להרגיש מתחת הלסת בלוטה רגישה למגע, שכשאני נוגע בה היא זזה. למחרת היום, התנפחה לי גם בלוטת הרוק, וגם גרמה לי לכאבים בכל פעם שנגעתי שם. הבלוטה הזאת לא זזה במגע. כמו כן, עוד בלוטה התנפחה לי ליד פיאות הראש. רופא אא"ג, שבדק אותי נתן לי אוגמנטין למשך שבוע. אתמול היה יום יחסית קשה, עם סחרחורת וצמרמורת, אבל היום יש שיפור וחוץ מהנפיחות והכאב במגע, אני מרגיש יחסית בסדר. השאלה היא, מדוע בלוטת הרוק לא זזה למגע כמו הבלוטה האחרת? האם יש רלוונטיות לתזוזת הבלוטה? תודה.

11/05/2015 | 20:16 | מאת: ד"ר הילה קליין

צבי שלום בלוטות הלמפה שאתה ממשש הינן ככול הנראה תגובתיות ובלוטת למפה מוגדלת תגובתית הינה ניידת. בלוטת הרוק במידה ואתה ממשש אותה איננה ניידת נמצאת במקומה. זה לא אומר שישנם מצבים שבהן היא ניידת ובהן היא לא כמו בבלוטות הלימפה ..... תמשיך בטיפול האנטיביוטי לאחר מכן מומלץ מעקב הכולל US של אזור הצוואר ותת לסתי . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות