עקירה כירוגית אחרי הקרנות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/04/2015 | 13:50 | מאת: ARI

צריך לבצע עקירת כירוגית שן 37 (צד שמאל).לפני 4 שנים עברתי ניתוח והקרנות במשך חודש וחצי עקב גידול סרטני בלסת ימין.האם יש סיכון נמק/זיהום/חוסר החלמה של העצם.(למרות שעברו כ 4 שנים) תודה מראש.

30/04/2015 | 12:06 | מאת: ד"ר הילה קליין

כאשר בוצעו הקרנות לאזור הראש או הצוואר יש צורך בטיפול מכין בתא לחץ היפרבארי טרם העקירה ואחריה. על מנת לשפר את זרימת הדם ללסת ועל ידי כך בנוסף לכיסוי אנטיביוטי להפחית את הסיכון להתפתחות נמק של הלסתות. בשל הסיכון רצוי שתפנה לביצוע העקירה אצל מומחה/ית פה ולסת בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות