שן בינה מסובכת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

20/03/2015 | 13:20 | מאת: ע.פ.

שלום רב, בן 33. לפני כ5-6 שנים במהלך טיפול שגרתי אצל רופא השיניים הוא הבחין ששן הבינה שלי בזווית מוזרה ושלח אותי לבצע צילום . כאשר חזרתי אליו אמר לי שהשן צומחת כמעט ב90 מעלות והשורש שלה לכיוון האוזן ושככל הנראה צריך ניתוח אולם לפני הוא רוצה שאבצע מיפוי עצבי של הפנים כי יש חשש שזה משולב עם עצב. מהבהלה זנחתי. חלפו כאמור השנים ובימים האחרונים התחלתי להרגיש כאב באיזור שמחבר בין האוזן לפנים שגם משליך קצת לעצם הבולטת שמתחת לארובת העין ... אני מאד חושש שהתחזית של הרופא בזמנו התממשה ושהשן הסתבכה עם עצבי הפנים . האם זה מקרה לרופא שיניים או כדאי מראש להתחיל טיפול במחלקת פה ולסת בבית חולים? יצויין כי ככל הנראה אני גם מוגדר כחולה עם סיכון (יש לי קרוהן ומערכת חיסון מאד מוחלשת) . בנוסף - האם יש מרכז כלשהו שאפשר לעשות את כל הבדיקות והאבחון הדרוש דלעיל במקום אחד ביום אחד ? (עצמאי ומאד עסוק.. ) תודה על המענה מראש.

31/03/2015 | 11:12 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלום שן בינה כלואה ולא משנה באיזה מנח כאשר לא מעורבת עם הליך דלקתי כלשהו איננה גורמת לכאב וגם לא לוחצת בעצמה על עצבי הפנים. הסיבה לביצוע CT טרם עקירה של שן בינה כלואה היא שבמהלך הוצאת השן ועקירתה עשויים להפגע עצבים תחושתיים. עצתי לך פנה/י לייעוץ כירור/ית פה ולסת על מנת להעריך האם בכלל ישנו צורך בעקירה . ואם כן מומלץ לבצע אצל מומחה/ית פה ולסת ואין זה משנה האם העקירה מתבצעת בבית חולים או במרפאה בקהילה בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות