כתם כהה בחניכים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

13/03/2015 | 23:24 | מאת: שגית

שלום. בת 40. נמצאת שנה אחרי לידה 3, לא מעשנת כלל. לפני כחצי שנה הופיע כתם כהה מעל החניכים ליד השינים הקידמיות. אובחן כנגע פיגמטוטי oral melanotic macule. אילו אפשרויות טיפול יש? האם חובה להסירו? האם בהסרה יכול להגרם חור בחניכים, פגם ונזק אסטתי? האם יש דרכי הסרה מומלצות יותר למשל ליזר לעומת סכין? מה זמן ההחלמה מפעולה כזאת?

16/03/2015 | 11:11 | מאת: ד"ר הילה קליין

ניתן להסיר גם עי ליזר וגם עי סכין וניתן פשוט לבצע מעקב. משך ההחלמה תלוי בגודל הנגע. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות