כתם בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

12/03/2015 | 23:22 | מאת: אני

שלום,בעלי חזר משיננית והיא שמה לב שיש כתם אדום על הלשון שלו. קראה לרופא והוא הפנה אותו לרופא מומחה לפה. יש לציין שכל הלשון שלו לבנה ובחלק האמצעי יש עיגול בצבע אדום. בעלי מעשן. אני מתחילה לדאוג יכול להיות שזאת פטרייה?

13/03/2015 | 10:23 | מאת: אירנ

הי, האם זה מטריד אותו? שורף? האם כתם גדול?

16/03/2015 | 11:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

כתם אדום במרכז הלשון קרוי גם Median rhomboid glossitis , נפוץ במעשנים ונוצר מהתנוונות הפפילות המכסות את הלשון. בדכ ע"ר עישון ופטרת הפה. ניתן לטפל עי הפחתת עישון ותכשירים נוגדי פטרת. מכל מקום יש להבדק עי מומחה/ית לרפואת הפה על מנת לשלול סיבות נוספות בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות