יעילות האנדוסקופיה בהיצרות בלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/03/2015 | 10:38 | מאת: סוזאן

שלום לאחר, ct והזרקת חומר ניגודי על מנת לבדוק את צינורית בלוטת הרוק הוחלט לבצע אנדוסקופיה על מנת להרחיב את הצינורית .שאלתי: אני מדמה תהליך זה(היות שאני לא מבינה ברפואה) לכמו הוספת מסתם להרחבת אחד העורקים להולכה של הדם. אני מבינה שתהליך זה כדאי כפתרון .אך האם זה פתרון זמני או שזה תופס למספר שנים? ובנוסף מה הסטטיסטיקה אומרת?

16/03/2015 | 05:39 | מאת: ד"ר הילה קליין

סוזאן שלום היצרות של דרכי הרוק ניתן להרחיב בצורה מכאנית בגישה אנדוסקופית . הפרוצדורה דומה לצנתור כלי הדם אך בשונה מכלי הדם אין צורך בהשארת תמכן קבוע בתוך צינור ההפרשה והתמיכה היא זמנית בלבד. אציין כי בדכ לא ניתן לאבחן היצרות בדרכי הרוק עי צילום CT והפרוגנוזה להצלחת הפרוצדורה תלויה בדרגת ההיצרות הראשונית, הגורם להיצרות ונסיון של הרופא/ה המבצע בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות