עקירת שן בינה כלואה .

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/02/2015 | 15:02 | מאת: שגיא

שלום יש לי 2 שיני בינה כלואות תחתונות , השמאלית קצת אופקית והימנית יחסית ישרה . יש לציין שאין לי כאבים או דלקות מלבד פעם אחת בשן שמאל (בזמן אכילת סטייק). הייתי אצל רופא שיניים והוא אמר שאין צורך לעקור את השיני בינה מכוון שאין כאבים ואין דלקת ויש צורך לבוא רק כשמופיעים כאבים. בנוסף הוא אמר שהוא חי עם 2 שיני בינה כלואות ולא עקר אותם (בן 40 ) . 1. האם עדיף לעקור את השיני בינה כבר עכשיו מבלי לחכות לכאבים ולתופעות ? 2 . עד כמה שיני הבינה קרובות לעצבים של השפה והלסת והאם ניתן לעקור עי מומחה פה ולסת מבלי לעבור את העקירה בבית חולים . תודה . צילום פנורמי http://srv1.jpg.co.il/2/54edc46b69a15.jpg

03/03/2015 | 10:06 | מאת: ד"ר הילה קליין

שגיא שלום אני אענה בכלליות כיוון שאין באפשרותי להיכנס לקשור הצילום. אין תשובה חד משמעית בעניין הזה . אם אתה יודע שתעשה מעקב רנטגני ובדיקה תקופתית אצל רופא השיניים של ךעל מנת לוודא שלא מתפתחת עששת או תהליכים דלקתיים בסביבות שיני הבינה אז ניתן להמנע מעקירה , לעיתים ניתן לחיות עם שיני בינה כלואות גם עד 120 . במידה ואינך מקפיד על ביקורות שכאלו ניתן לעקור , אין יתרון בעקירת השן בבית חולים לעומת עקירתה בקהילה כל עוד העקירה נעשית עי כירורג/ית פה ולסת מומחים. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות