עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/02/2015 | 14:57 | מאת: מודאג

שלום רב, נשלחתי בקופת החולים לכירורג לצורך עקירת שן בינה תחתונה בצד ימין. השן היא שוכבת והיא חצי בחוץ. אין שום כאב אך נתגלת עששת באזור השן. לא ברור מתי התחילה וגם לא ככ ברור האם יש חור בשן בינה עצמה או בשן הצמודה לה (הדיעות סותרות). נאמר שאי אפשר לטפל בשן הצמודה כי שן הבינה חוסמת את הגישה. הכירורג בדק את הצילום הפנורמי ושלח אותי לסיטי בטענה שיש סיכוי שהשן קרובה לעצב הראשי ויש סיכון לאיבוד תחושה. יש לי מספר שאלות: מדוע עקירה שנאמר לי שהיא לא מסובכת מידי מסכנת את העצב? מה אפשר לעשות במקרה שמסוכן לעקור? האם יש מכשירים מיוחדים שמאפשרים לבצע סתימה בשן שקשה להגיע אליה? האם עקירת השן הצמודה היא אופציה הגיונית? האם אפשר לגרום לשן הבינה להתרחק מהעצב? תוך כמה זמן אמורים להיות כאבים בשן שמפתחת חור? האם הגיוני לבצע עקירה מסוכנת רק עבור חור קטן בשן צמודה? המון תודה מראש.

03/03/2015 | 09:59 | מאת: ד"ר הילה קליין

למודאג שלום שיני בינה תחתונות נמצאות סמוך לשני עצבים תחושתיים העצב המעצבב את השפה התחתונה וזה המעצבב את הלשון. הסיכויים לפגיעה עצבית אצל מנתח פה ולסת מומחה נמוכים . קיימים גם מכשירים המסוגלים להפריד את שורשי השן עם סבירות נמוכה לפגיעה ברקמות רכות והפחתת הסיכון לפגיעה עצבית. אם אתה עדיין מודאג תמיד כדאי לקחת חוות דעת נוספת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות