פטריה בלשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/02/2015 | 08:56 | מאת: רותם

שלום, כחודש וחצי אני סובלת מאוד מפטריה בלשון. קיבלתי דקטרין לטיפול של שבוע אך זה לא עזר. לפני יומיים לבני בן השנתיים גם הופיעה פטריה, והוא קיבל ניסטטין. שנינו סובלים מאוד, חסרי תיאבון וכל מה שאוכלים שורף. אשמח לעצות לטיפול. תודה רבה

03/03/2015 | 10:09 | מאת: ד"ר הילה קליין

רותם שלום לא שכיח שתהיה פטריה אצל אדם מבוגר שאיננו סובל מדיכוי חיסוני כלשהו ( לתנוקות ופעוטות תתכן פטריה וכן לאנשים מבוגרים או מרכיבי תותבות ) . האם את בריאה בד"כ? מי אבחן שמדובר בפטריה וכיצד בוצע האבחון ? האם נלקח משטח ומהי התוצאה במשטח? בכל אופן להמשך בירור כדאי לפנות בהקדם למומחה/ית ברפואת הפה בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

03/03/2015 | 11:18 | מאת: רותם

הילה היי, האבחון נעשה ע"י רופא משפחה, וללא לקיחת משטח. יש לציין שבשנה האחרונה סבלתי מחיידק סטרפטוקוקוס ולכן נטלתי אנטיביוטיקה פעמים רבות. אם זו לא פטריה, מה יכול להיות הגורם לפצעים בלשון ושכבה לבנה? תודה רבה, רותם

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות