בלוטת רוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

23/02/2015 | 22:32 | מאת: יעל

שלום דר, מזה כשלושה ימים, יש לי כאבים בעת בליעה, ממש כואב ואפילו ללעוס בצד ימין מכאיב לי בלסת בצד ימין וחניכיים נפוחות. אני לתומי חשבתי שאלו בעיות חניכיים, אבל מסתבר שלא. פניתי לרופא משפחה והוא משער שמדובר בבלוטת רוק חסומה. רופא המשפחה נתן לי אנטיביוטיקה. את חושבת שאנטיביוטיקה תפתור את הבעיה?

03/03/2015 | 09:55 | מאת: ד"ר הילה קליין

יעל שלום כאשר ישנה חסימה בבלוטות הרוק עשויה להתפתח דלקת חריפה. בדלקת הריפה מטפלים בעזרת אנטיביוטיקה , אבל על מנת להמנע מדלקות חוזרות והחמרת המצב יש לאבחן ולנטרל את מקור החסימה. מומלץ לפנות למומחה/ית פה ולסת או אאג המתמחים בנושא אנדוסקפיות של בלוטות הרוק. סרטון הסבר בנושא ניתן לראת באתר בכתובת hilaklein.co.il בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות