שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/02/2015 | 08:52 | מאת: תות

שלום, אני בת 21 ויש לי שיני בינה כבר מגיל צעיר. יש שן בינה בלסת התחתונה שכבר שלושה פעמים גרמה לי לדלקת. קיבלתי אנטיביוטיקה ושטיפות פה. זה עובר אך חוזר ומאוד מציק וכואב. בפעם האחרונה שהייתה לי דלקת הייתי אצל רופא השיניים שלי והוא נתן לי אנטיביוטיקה ושטיפות פה. לאחר מספר ימים זה עבר אך אני חוששת שזה יחזור שוב. בנוסף עשיתי צילומים והרופא אמר שאין סיבה לעקור את השן כי אין שום בעיה והיא בסדר, ועוקרים שן בינה רק שקיימת בעיה בשן. למרות שאני מאוד רוצה לעקור כדי למנוע בעיות וחזרה של הדלקת. אך הרופא אומר שגם אם יהיה שוב דלקות פשוט להשתמש בשטיפות פה וזהו. האם באמת זה הגיוני שלא עוקרים את השן גם אחרי מספר פעמים של דלקות כואבות ולא נעימות שחוזרות על עצמן? מה צריך לעשות עם זה? אשמח לתשובה,תודה.

03/03/2015 | 09:52 | מאת: ד"ר הילה קליין

תות שלום דלקות חוזרות בשיני בינה הן סיבה מספיק טובה לעקירה. על מנת לעקור שן בינה תחתונה, בשל סמיכות השן לעצב הנותן תחושה בשפה התחתונה. מומלץ לפנות למומחה/ית בכירורגית פה ולסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות