מבקשת עזרה דחופה -Mucocele

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/02/2015 | 17:57 | מאת: יאנה

שלום ,לילדה שלי בת 15 לפני כחודש הופיעה איזה גוש או לא יודעת איך לקרוא לו - מצאנו באינטרנט בתמונה מאוד דומה לMUCOCELE על שפה התחתון - קודם היה שחור, עכשיו יותר בהיר - לא כואב ולא גודל, אבל בשבוע אחרונה היתחיל להיתנפח צד פניהי של הלחי בתוך הפה - מפריעה לה לאכול וקצת כואב בנגיעה . הזמנו תור לרופא - אבל מקום פנוי רק ל24.02 - האם יש שם לMUCOCELE בעברית שאני אסביר לרופא על מה מדובר ואיך מטפלים בזה? תודה מראש יאנהhttp://en.wikipedia.org/wiki/File:Mucocele02-17-06cropped.jpg

10/02/2015 | 12:47 | מאת: ד"ר הילה קליין

יאנה שלום קודם כל אין מה לדאוג MUCOCELE איננה מסוכנת. מדובר בחסימה של בלוטת רוק קטנה בדכ בשפה התחתונה והטיפול הוא הוצאה שלה. עליך להגיע למומחה/ית בכירורגית פה ולסת. תמיד כדאי לבדוק מקום עם תורים קרובים יותר. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות