שלפוחית בפה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/02/2015 | 12:11 | מאת: ענת

בערך לפני כחצי שנה החלה להופיע אצלי שלפוחית (מעין בועה שקופה) בפה נמצאת בצד שמאל בחיך אחרי השן האחרונה, היא יוצאת כל כמה ימים, שבוע, מתנפחת לגודל מסויים כמה מ"מ ואז מתפוצצת, התהליך חוזר על עצמו כל שבוע בערך, מתנפחת שוב מחדש ומתפוצצת בדיוק באותו המקום. היא לא כואבת, הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שאמר שנראה לו שזו בלוטת רוק. מה זה יכול להיות?

07/02/2015 | 16:44 | מאת: ענת

בנוסף כל פעם שהשלפוחית יוצאת יש גם מין נפיחות בגרון בצד שמאל מתחת ללסת, רופאת המשפחה אומרת שכנראה שזה צניחה של הבלוטות רוק, ברגע שהשלפוחית נעלמת בפה, גם הבליטה בצוואר נעלמת.

10/02/2015 | 12:45 | מאת: ד"ר הילה קליין

ענת שלום התאור אכן מתאים לחסימה של בלוטת רוק קטנה הקרוי MUCOCELE אך המיקום לא אופייני וגם לא ככ ברור מכתיבתך. האם הכוונה בחך בלסת העליונה? ( או שכתבת חך בטעות? וכוונתך לחניכיים בסמוך לשן אנא פרטי) בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות